Κεντρική Ασίστ Περαστικός Είμαστε… πολίτες!

Είμαστε… πολίτες!

kakokairia

Γιώργο μου, που λες, και όπως τα ξέρεις, εγώ είμαι στην απέξω. Τα του ρεπορτάζ τα μαθαίνω από το ιντερνέτι και απ’ ό,τι πήρε το μάτι μου οι “μεγάλοι” παίζουν και δένουν σαν ομάδες σε τουρνουά στην αλλοδαπή.

Οπότε μην περιμένεις από μένα να μάθεις τη μεγάλη είδηση, προτού αρχίσουν τα επίσημα τα ματσάκια και πάρω σβάρνα τα γήπεδα και τα αποδυτήρια. Γιατί στα είπα και τις προάλλες: Εμένα που με διαβάζεις, δώσε μου ιδρωτίλα και μυρουδιά θερμαντικής και πάρε μου την ψυχή.

Στο μεταξύ, όπως ο κόσμος όλος αυτό το Σαββατοκύριακο, το πέρασα βλέποντας και διαβάζοντας για τις ραγδαίες εξελίξεις με την εξάρθρωση του εγκληματικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής. Και στο γράφω όχι για να πάρω θέση απέναντι στα γεγονότα, που ακόμη τρέχουν.

Απλά για να σου πω, Γιώργο μου, ότι αν και έχω συγκεκριμένη άποψη, θα την κρατήσω για την ώρα μακριά από την οθόνη. Γιατί όλοι πρέπει να πάρουμε κάποια στιγμή θέση απέναντι στα (πολιτικά) πράγματα. Και γιατί αυτό το δόγμα της μη πολιτικοποίησης, αυτό το “no politica“, που όλο και πιο συχνά ακούω και διαβάζω τις τελευταίες μέρες, είναι και επικίνδυνο και βαθιά αντιδημοκρατικό.

Και αφού, Γιώργο μου, είμαι σίγουρος ότι τα γράμματα τα ξέρεις, δεν χρειάζεται να σου ετυμολογήσω τη λέξη “πολίτης” για να καταλάβεις τί θέλω να πω. Αυτά για την ώρα, γιατί έχουμε και δουλειές. Και ρίξε κάτι πάνω σου. Από αύριο ο καιρός χαλάει!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

«Σταύρωσαν» τον μπασκετικό

Αυτόν τον μπασκετικό τον… ψήφισαν οι «φίλοι» του. Μπορεί να έχουν ξεκινήσει Ευρωλίγκα και …