Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ούνικς, το μεγάλο φαβορί

Ούνικς, το μεγάλο φαβορί

zisis UNIKS

zisis_UNIKS

Ο προκριματικός γύρος της Ευρωλίγκα ξεκινάει απόψε στην Οστάνδη με τη συμμετοχή της διοργανώτριας ομάδας καθώς και των Ρίγα, Στρασμπούρ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Βιλερμπάν, Ζιελόνα Γκόρα, Ούνικς Καζάν και Νίμπουργκ.

Αναμφίβολα η Ούνικς Καζάν του Αργύρη Πεδουλάκη, του Νίκου Ζήση και του Κώστα Καϊμακόγλου αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τους ομίλους της Ευρωλίγκα. Η ρωσική ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά το καλοκαίρι με παίκτες από το πάνω ράφι που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ομάδα.

Κιθ Λάνγκφορντ, Κέρτις Τζέρελς και Ντ’ Ορ Φίσερ είναι τρεις Αμερικανοί που μπορούν ανεβάσουν κατακόρυφα το επίπεδο της ομάδας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις προσθήκες των Σανικίτζε και Λικόντεϊ. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη φτιάχτηκε για την Ευρωλίγκα και θα είναι μεγάλη έκπληξη αν δεν καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους.

Επικίνδυνη η Χάποελ Ιερουσαλήμ

donta-smith-haifa-siena

Αν μία ομάδα μπορεί να κοντράρει την Ούνικς Καζάν βάσει του ρόστερ που διαθέτει, τότε αυτή είναι σίγουρα η Χάποελ Ιερουσαλήμ. Η ισραηλινή ομάδα προέρχεται από την κατάκτηση του Winner’s Cup, νικώντας στον τελικό την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι Τελ Αβίβ και διαθέτει παίκτες ευγνωσμένης αξίας.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, Ντόντα Σμιθ, αποτελεί το βαρόμετρο της ομάδας του Ντάνι Φράνκο, ενώ οι Χαλπερίν και Ελιγιάχου είναι πάντα σταθερές αξίες. Στην ισραηλινή ομάδα αγωνίζεται και ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού Ντέργουιν Κίτσεν.

Βιλερμπάν, η έκπληξη 

edwin-jackson

Τέλος όσον αφορά την ομάδα έκπληξη των προκριματικών, τότε αυτή μπορεί να είναι η Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ. Η γαλλική ομάδα δεν στερείται ποιοτικών λύσεων καθώς διαθέτει στο ρόστερ της τον διεθνή Γάλλο γκαρντ Έντουιν Τζάκσον και τους εξαιρετικούς Αμερικανούς Ντέιβιντ Λάιτι και Αχμάντ Νίβινς που κάνουν τη διαφορά στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Στο ΣΕΦ για το Game 3 ο Μεντιλίμπαρ

Στο ΣΕΦ ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Στο ΣΕΦ προκειμένου να παρακολουθήσει το Game 3 ανάμεσα …