Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ο νέος είναι… ωραίος

Ο νέος είναι… ωραίος

mouratos efivon grothia

mouratos-efivon-grothia

Ο Ολυμπιακός πέρασε στην… αντεπίθεση όσον αφορά τη μεταγραφική του ενίσχυση με παιδιά από την Εθνική ομάδα των Εφήβων ανακοινώνοντας πριν από λίγο την απόκτηση του Βασίλη Μουράτου. Ενός ακόμη εκπροσώπου της σπουδαίας γενιάς των 97άρηδων, η οποία πέρσι έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Παίδων της Ουκρανίας και σήμερα ξεκινά την προσπάθειά της στο Παγκόσμιο του Ντουμπάι.

Το eBasket.gr σάς παρουσιάζει τον “μικρό” που απέκτησε ο Ολυμπιακός, δίνοντάς σας στο πιάτο όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον παίκτη που θα φορά τα ερυθρόλευκα για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο ύψους 1μ92 κόμπο γκαρντ (σε καμία περίπτωση δεν είναι “καθαρός” άσος) αποτελεί προϊόν των τμημάτων υποδομή των Αγίων Αναργύρων, με τους οποίους άλλωστε είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής πέρσι στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ. Ως βασικός.

Είναι καλός χειριστής της μπάλας, αλλά στο πιο υψηλό επίπεδο είναι δύσκολο να μπορέσει να λειτουργήσει μόνος του σαν πόιντ γκαρντ, μιας και, όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι κόμπο γκαρντ. Γι αυτό το λόγο άλλωστε τις περισσότερες φορές στην Εθνική έπαιζε έχοντας δίπλα του ακόμα έναν γκαρντ. Είναι επιρρεπής στο λάθος αφού πολλές φορές παρασύρεται από τον ρυθμό του αγώνα και κάνει περιττά πράγματα, δρώντας επιπόλαια.

Παρόλ’ αυτά είναι από τους πιο “σκληρούς” γκαρντ που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια, καθώς του αρέσει το παιχνίδι της επαφής. Δεν φοβάται να “πέσει” πάνω στον αντίπαλο ψηλό ή να επιτεθεί κατά μέτωπο αφού είναι “ανθεκτικός” και μπορεί να ελέγξει το κορμί του στον αέρα.

Γι αυτό το λόγο πολλές φορές κερδίζει το φάουλ, ενώ επιχειρεί το drive. Στον αντίποδα όμως παίρνει κάτω από τη βάση στις ελεύθερες βολές, ειδικά όταν παίζει υπό καθεστώς έντονης πίεσης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως πέρσι είχε 32.3% (10/31) από τη “γραμμή της φιλανθρωπίας” στα παρκέ της Ουκρανίας, ενώ φέτος στην Τουρκία μέτρησε 33.3% (5/15). Στοιχείο που ουσιαστικά ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητά του στο παιχνίδι επαφής με τους αντίπαλους ψηλούς.

Προτιμά να διεισδύει, παρά να απειλεί το αντίπαλο καλάθι με περιφερειακά σουτ. Γι αυτό και τις περισσότερες φορές που θα παίξει το pick n roll θα επιτεθεί κατά μέτωπο προς το αντίπαλο καλάθι (σ.σ.: πάει κυρίως να σκοράρει, παρά να κοιτάξει την kick out πάσα). Σε αυτό ευνοείται από το γεγονός πως μπορεί να τελειώσει φάσεις και με τα δύο χέρια.

Όσον αφορά την άμυνα, μπορεί να μην είναι όσο αθλητικός απαιτεί το σύγχρονο μπάσκετ, αλλά διαθέτει γρήγορα πόδια και βγάζει ενέργεια στο παρκέ. Γι αυτό και χρησιμοποιείται πολλές φορές ως ο παίκτης που θα κληθεί να πιέσει σε όλο το γήπεδο τον αντίπαλο γκαρντ.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός προσθέτει στη μηχανή του ένα παιδί με πολύ ταλέντο και δυνατότητες εξέλιξης. Έχει την πρώτη ύλη για να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο, αν και είναι η αλήθεια πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται πολύ πίσω σε κάποια βασικά κομμάτια του παιχνιδιού του για να πάρει χρόνο συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Κρίθηκε ανέτοιμος ο Παπανικολάου

Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός  υποδέχεται  την Μπαρτσελόνα (21:3…