Κεντρική Διεθνή Τελικός… διά χειρός Σμιθ (vid)

Τελικός… διά χειρός Σμιθ (vid)

cedevita partizan final four

cedevita-partizan-final-four

Κροατική υπόθεση θα είναι ο φετινός τελικός στην Αδριατική λίγκα καθώς η Τσεντεβίτα επικράτησε της Παρτιζάν με 81-79 στον δεύτερο ημιτελικό του φάιναλ φορ και θα διεκδικήσει το τρόπαιο με αντίπαλο την Τσιμπόνα την Κυριακή (27/4).

Βέβαια για να φτάσει η Τσεντεβίτα να πανηγυρίσει την πρόκριση χρειάστηκε πρώτα να πραγματοποιήσει μία εντυπωσιακή ανατροπή αφού βρέθηκε να χάνει με 73-62 στο 35’. Ωστόσο οι Κροάτες δεν τα παράτησαν, αντίθετα με σερί 10-0 μείωσαν σε 73-72 στο 37’ ενώ πήραν… κεφάλι με 78-77 στο 39’. Το έσχατο λεπτό της συνάντησης εξελίχθηκε σε “θρίλερ”.

Η Παρτιζάν προηγήθηκε με 79-78 χάρη σε δύο ελεύθερες βολές του Σάσα Πάβλοβιτς όμως όλοι υπολόγιζαν χωρίς τον Νόλαν Σμιθ (12 πόντοι). Ο Αμερικανός άσος πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο όντας στον… αέρα ακριβώς με την εκπνοή της αναμέτρησης, διαμόρφωσε το τελικό 81-79, έστειλε την ομάδα του στον τελικό αλλά και στην… Ευρωλίγκα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μίρο Μπίλαν με 14 πόντους ενώ άξιοι συμπαραστάτες του ήταν ο Γιουσούφ Νούρκιτς (13 πόντοι), ο Λούκα Μπάμπιτς (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ) και ο Γκόραν Σούτον (10 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Στον αντίποδα ο Σάσα Πάβλοβιτς με 25 πόντους ξεχώρισε από τους ηττημένους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…