Κεντρική Διεθνή “Δύσκολος όμιλος”

“Δύσκολος όμιλος”

Igor jovovic1

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο προπονητής της Buducnost, Igor Jovovic και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Aleks Maric, μίλησαν στη Media Day την παραμονή της αναμέτρησης με τον Άρη στο “Nick Galis Hall“, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Eurocup.

Αναλυτικά:

Igor Jovovic: “Χαιρόμαστε που είμαστε στην Θεσσαλονίκη, σε μια πόλη με δύο ιστορικές ομάδες όπως είναι ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, που έχει ενισχυθεί πάρα πολύ φέτος. Ο Άρης έχει στο ρόστερ του αρκετά καλούς Αμερικανούς παίκτες και έμπειρους Έλληνες. Ξεκίνησε πολύ καλά την σεζόν και παίζει σε υψηλό ρυθμό από το ξεκίνημα της χρονιάς. Εμείς θα πρέπει για σαράντα λεπτά να παίξουμε πάρα πολύ καλά για να μπορέσουμε να σταθούμε σε αυτό το γήπεδο. Εμείς είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και ψυχολογικά γιατί προερχόμαστε από δύο μεγάλες νίκες από των Μπάνβιτ και Τσεντεβίτα.

Ο όμιλος μας είναι πολύ δυνατός και δύσκολος, με ομάδες που έχουν αρκετά μεγάλα μπάτζετ, μεγαλύτερα από εμάς. Από την αρχή είχαμε υπολογίσει πως εμείς ο Άρης και η Στεάουα θα παλέψουμε για την τέταρτη θέση. Είδαμε όμως ότι και ο Άρης έπαιξε πολύ καλά στην Τουρκία, έφτασε πολύ κοντά στη νίκη και αυτό μεγάλωσε την αίσθηση που έχουμε πως πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλά για να μπορέσουμε να φύγουμε νικητές από αυτό το γήπεδο.

Σε μικρότερη ηλικία όλοι παρακολουθούσαμε τον Άρη και την πορεία που πραγματοποιούσε στην Ευρώπη. Είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα. Ίσως μεγαλύτερη από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Μετά αυτές οι δύο ομάδες επένδυσαν και έχτισαν μεγάλο όνομα στην Ευρώπη. Εμείς έχουμε 10-15 χρόνια που έχουμε καθιερωθεί στο Ευρωπαϊκό στερέωμα. Είχαμε κάποιες σεζόν που αγωνιστήκαμε στην Ευρωλίγκα και είχαμε μεγαλύτερο μπάτζετ. Πλέον το έχουμε μειώσει, αλλά προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε μια διοργάνωση όπως το Eurocup που είναι πολύ υψηλών απαιτήσεων“.

Aleks-Maric

“Ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα. Εχει πέντε πολύ καλούς ξένους παίκτες, αλλά και έμπειρους Έλληνες. Ξέρω ότι η έδρα του τον βοηθάει πολύ και περιμένω πως αύριο θα παίξω σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ξέρω καλά πως οι φίλαθλοι δίνουν μεγάλη ώθηση στον Άρη όταν παίζει στην έδρα του.

Έχω μιλήσει με τον προπονητή. Του έχω πει για την ατμόσφαιρα σε αυτό το γήπεδο, που είναι δύσκολη για κάθε αντίπαλο. Από κει και πέρα έχουμε βρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις σε έδρες δύσκολες όπως του Ερυθρού Αστέρα. Έτσι και αλλιώς το έργο μας θα είναι δύσκολο, αλλά θα είμαστε προετοιμασμένοι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…