Κεντρική NBA Βεζένκοφ: Τα δεδομένα για την πιθανή επιστροφή του στην Ευρώπη
NBA

Βεζένκοφ: Τα δεδομένα για την πιθανή επιστροφή του στην Ευρώπη

vezenkov kings jpg e1711383836946

Αυτά είναι τα πιθανά σενάρια για τον Σάσα Βεζένκοφ.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Σάσα Βεζένκοφ έπαιρνε τη μεγάλη απόφαση να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και την Ευρώπη για να μετακομίσει στην Αμερική και το NBA. Οι Κινγκς ήταν η ομάδα που είχε τα δικαιώματά του και κάπως έτσι του προσέφερε συμβόλαιο για 2+1 έτη. Οι συνολικές του απολαβές θα έφταναν τα 20 εκατομμύρια δολάρια στην τριετία, άρα σε ετήσια βάση θα λάμβανε περίπου 6.5 εκατομμύρια μεικτά, άρα σχεδόν 3.5 εκατομμύρια καθαρά.

Η σεζόν 2023/2024 δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε ο περσινός MVP της Euroleague. Αγωνίστηκε μόλις σε 42 παιχνίδια, λόγω και κάποιων τραυματισμών που είχε, ενώ δεν έγινε ποτέ μέλος του βασικού ροτέισον. Μέτρησε 5.4 πόντους, 2.3 ριμπάουντ, 0.5 ασίστ και 0.5 κλεψίματα, ενώ σούταρε με 37.5% στο τρίποντο στα 12.5 λεπτά που έπαιζε κατά μέσο όρο. Ο Μάικ Μπράουν δεν εμπιστεύτηκε ποτέ απόλυτα τον Σάσα.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η… αλλαγή των δεδομένων, μετά την οριστικοποίηση της παραμονής του Αμερικανού προπονητή. Ο Βεζένκοφ ενημέρωσε πως δεν θέλει να επιστρέψει στο Σακραμέντο για την επόμενη σεζόν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα επιλέξει ο ίδιος ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του. Αντιθέτως, με τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του να είναι εγγυημένος (ενώ ο τρίτος είναι με οψιόν που ανήκει στους Κινγκς), ο οργανισμός μπορεί να τον στείλει σε όποια ομάδα από τις άλλες 29 της λίγκας επιθυμεί.

Ο Βούλγαρος παίκτης θέλει αρχικά να εξετάσει τις επιλογές που έχει στο NBA και έπειτα να ακούσει τις προτάσεις για την επιστροφή του στην Ευρώπη, με τον Ολυμπιακό αλλά και άλλες ομάδες της Ευρωλίγκα να παρακολουθούν την υπόθεση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στους Θάντερ ο Καρούσο, στο Σικάγο ο Γκίντι

Το πρώτο trade της post – season είναι γεγονός ανάμεσα σε Θάντερ και Σικάγο. Οι Σικά…