Κεντρική Basket League Περιστέρι – Άρης 75-71

Περιστέρι – Άρης 75-71

Περιστέρι - Άρης

Στην τρίτη θέση τερμάτισε το Περιστέρι.

Με χαμόγελα έκλεισε η χρονιά για το Περιστέρι, καθώς το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη κατέλαβε την τρίτη θέση στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Φέτος, ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να γίνει μονό ένα παιχνίδι και όχι σειρά αγώνων, αλλά οι «Πρίγκιπες της δυτικής όχθης» έδειξαν πως παραμένουν για μία ακόμη σεζόν, η τρίτη δύναμη του αθλήματος στη χώρα μας, πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Από την άλλη, ο Άρης το πάλεψε και παρά τα σημαντικά του προβλήματα, με τις απουσίες των Γκάλινατ και Χάρελ, άγγιξε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Θυμίζουμε ότι μπήκε στα playoffs με μειονέκτημα έδρας, αλλά έφθασε να διεκδικεί στα τελευταία δευτερόλεπτα την τρίτη θέση.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για το Περιστέρι, καθώς οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη έβγαλαν μεγάλη ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, εκμεταλλευόμενοι το νωθρό ξεκίνημα του Άρη. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν επτά συνεχόμενους πόντους στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν σχεδόν τρία λεπτά για να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι. Μόλις στο 4′ οι “κυανοκίτρινοι” έφθασαν για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (12-2) με τρίποντο του Γουίλιαμς. Σταδιακά, οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν την παραγωγικότητά τους, βρήκαν τρίποντα από τους Τολιόπουλο και Μπλούμπεργκς, για να μειώσουν στο 12-8. Σειρά πήραν οι Σταρκ, Περσίδης και Κατσίβελης, οι οποίοι ευστόχησαν από μακριά και η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 23-20.

Ο Άρης κατάφερε να ισοφαρίσει (23-23) με νέο τρίποντο του Σταρκ στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ενώ ο Τολιόπουλος βρήκε ρυθμό από τα 6,75μ. και έδωσε στους φιλοξενούμενους το πρώτο τους προβάδισμα στην αναμέτρηση (26-25), ενώ διαμόρφωσε και το 29-27 στο 15′. Οι “κίτρινοι” έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι, ωστόσο οι Χουγκάζ και Τόμπσον ανέλαβαν να ξεκολλήσουν επιθετικά το Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ με 33-31 στο 18′, αλλά οι Τολιόπουλος και Μπλούμπεργκς έδωσαν εκ νέου προβάδισμα στον Άρη στο φινάλε του πρώτου μέρους. Οι Θεσσαλονικείς πήγαν προηγούμενοι (38-35) στην ανάπαυλα, έχοντας επιμέρους 18-12 στη δεύτερη περίοδο.

Με παρόμοιο τρόπο άρχισε το δεύτερο μέρος, καθώς ο Τολιόπουλος συνέχισε το… βιολί του και με νέο τρίποντο έστειλε τον Άρη στο +6 (41-35). Το Περιστέρι απάντησε με οκτώ συνεχόμενους πόντους, με τους Ντάνγκουμπιτς και Μήτρου-Λονγκ να βάζουν ξανά σε θέση οδηγού την ομάδα των δυτικών προαστίων, η οποία προσπέρασε με 43-41 στο 24′. Εκτότε, το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν καλάθι-καλάθι, μέχρι που ο Άρης κατάφερε να “χτίσει” μία διαφορά, έχοντας επιμέρους 12-2. Το 49-46 του Περιστερίου στο 26′, έγινε 58-51 για τους Θεσσαλονικείς στο 29′. Ωστόσο, οι “κυανοκίτρινοι” κατάφεραν να μαζέψουν την κατάσταση, μειώνοντας σε 58-55 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Oι άμυνες βρέθηκαν σε πρώτο πλάνο με την έναρξη της τέταρτης περιόδου της αναμέτρησης. Μειώθηκε η παραγωγικότητα και για τις δύο ομάδες, αλλά ο Άρης κατάφερε να έχει συνεχώς το προβάδισμα για αρκετή ώρα. Οι Ριντ και Κατσίβελης διατήρησαν την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη σε θέση οδηγού στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου και ο Τολιόπουλος με τρίποντο έστειλε τους Θεσσαλονικείς στο +5 (66-61, 35′).

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 35-38, 55-58, 75-71

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Εθνική: Mεγάλη η ζήτηση για τα εισιτήρια του τουρνουά Ακρόπολις

«Φτέρα» αρχίζουν και βγάζουν τα εισιτήρια για το τουρνουά Ακρόπολις. Χιλιάδες φίλαθλοι έχο…