Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 83-76

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 83-76

Λεσόρ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-1 και πλέον όλα παίζονται στο ΣΕΦ.

Για τον Ολυμπιακό αυτό ήταν το πρώτο «ματς μπολ», αλλά ο Παναθηναϊκός έπαιζε τη… ζωή του. Πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη τού αντιπάλου και στο τέλος της ημέρας, παρότι βρέθηκε να χάνει με 72-73 επικράτησε με 83-76 και πήγε τη σειρά των τελικών της Basket League στο 2-1.

Με τον Ναν να είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα δύο ματς, ο Λεσόρ ήταν εξαιρετικός στο «κουτί» κι ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς πιο βελτιωμένος. Σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι από πολύ νωρίς ο Ολυμπιακός μπήκε στο πρόβλημα των φάουλ, καθώς Κάνααν, Παπανικολάου, Λαρεντζάκης και Πετρούσεφ είχαν από νωρίς δύο φάουλ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε από την αρχή μπροστά στο σκορ. Ο Σλούκας δεν ήταν στην καλύτερη βραδιά του, αλλά στο τέλος της ημέρας οι αριθμοί είναι κολακευτικοί γι’ αυτόν. Ο Λεσόρ ήταν στη λογική του αγώνα, αλλά βοηθήθηκε σημαντικά από τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος έδωσε ένα εξαιρετικά ποιοτικό δεκάλεπτο ξεκούρασης στον συμπαίκτη του.

Έβγαλε αντίδραση ο Ολυμπιακός

Η αφύπνιση του Κάνααν, ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, έδωσε στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να κλείσει την ψαλίδα. Ο Παναθηναϊκός έφτασε και στο +17, αλλά ο Αμερικανός μονοπώλησε το επιθετικό ενδιαφέρον, με τρίποντο, δύο ασίστ στον Μιλουτίνοφ και 1/2 βολές, με φάουλ που πήρε από τον Σλούκα.

Μαζί με τον «Μίλου» κουβάλησαν τους φιλοξενούμενους, Πίτερς και Πετρούσεφ πρόσθεσαν πόντους κι ο Ολυμπιακός από εκεί που κυνηγούσε βρέθηκε έναν πόντο μπροστά, όντας στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα. Ο Ουόκαπ έκανε δύο κακές επιλογές στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις και πέτυχε εύκολα καλάθια και στην ουσία τέλειωσε το ματς, δίχως να δεχθεί παρά ένα τρίποντο από τον Κάνααν, όταν όλα είχαν τελειώσει. Από τους φιλοξενούμενους έλειψαν οι πόντοι του Γκος.

Οι διαιτητές (ΠουρσανίδηςΠιτσίλκαςΜαγκλογιάννης) κινήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους διαιτητές των δύο πρώτων αγώνων. Δεν έκριναν τον νικητή, αλλά τα λανθασμένα σφυρίγματα ήταν πολύ περισσότερα από τα σωστά. Κακή διαχείριση του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 43-34, 61-59, 83-76.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ελλάδα – Πολωνία 78-73

Θετικό το πρώτο «τεστ» της Εθνικής Ελλάδας. Η Εθνική Ανδρών βρέθηκε να χάνει με διψήφια δι…