Κεντρική Basket League Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 85-88

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 85-88

Ναν, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε, η σειρά στον 5ο τελικό, ο Παναθηναϊκός δίκαια γύρισε τη σειρά στο ΟΑΚΑ.

Δύο διαφορετικά ημίχρονα, δύο διαφορετικά πρόσωπα και ένας μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Κέντρικ Ναν, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο 85-88, που σήμανε το 2-2 στη σειρά και το ότι ο τελικός θα κριθεί στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου σε 40 λεπτά θα παιχτεί ένας τίτλος. Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μισό, ενώ ο Ολυμπιακός πνίγηκε στο άγχος του.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν ήταν πιστός στα αμυντικά του καθήκοντα. Οι 51 πόντοι δεν χρειάζονται ερμηνεία, δείχνουν ότι αμυντικά οι φιλοξενούμενοι ήταν κακοί, ενώ την ίδια στιγμή χρεώθηκαν με 3 φάουλ ο Ναν (3.15’’ πριν το τέλος τού πρώτου μισού), 2 ο Μήτογλου και 2 ο Ερνανγκόμεθ.

Οι κλασικοί σκόρερ δεν ήταν επιδραστικοί, όμως ο Ολυμπιακός πήρε 10 πόντους χωρίς χαμένο σουτ από τον Λαρεντζάκη (και 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ) σε 10 λεπτά συμμετοχής, 6 πόντους με 2/3 τρίποντα (και 3 ασίστ) από τον Ουόκαπ, όμως τη διαφορά την έκανε ο Γκος.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο έκανε σμπαράλια την άμυνα του Αταμάν και με 9 πόντους και 2 ασίστ ήταν ο παίκτης που οδήγησε τους «κόκκινους» σε διψήφια διαφορά. Ο Ολυμπιακός θα είχε… καθαρίσει από νωρίς, αλλά στην επίθεση ο Παναθηναϊκός ήταν εντελώς διαφορετικός.

Ο Σλούκας με 10 πόντους κι ένα χαμένο σουτ, ο Γκραντ με μπάζερ στην εκπνοή κατέβασε τη διαφορά στους 7 πόντους, ο Μήτογλου με τον Ναν έδωσαν λύσεις και ο Παναθηναϊκός έμεινε κοντά στο σκορ, κρατώντας τα πάντα ανοιχτά για το δεύτερο μέρος. Και οι δύο ομάδες σούταραν καλά από την περίμετρο. Ο Ολυμπιακός είχε 6/9 ο Παναθηναϊκός 8/13.

Ο Γκραντ το πήρε επάνω του

Το τρίποντο του Γκραντ λειτούργησε ως κουμπί εκτίναξης, με τον Αμερικανό να είναι ο παίκτης που σήμανε την αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις και στις δύο πλευρές τού παρκέ, διέλυσαν την άμυνα και στο πίσω μέρος τού γηπέδου οδήγησαν σε κακές επιλογές τους αντιπάλους τους.

Ο Ολυμπιακός πνίγηκε στο άγχος του.

Ο Ολυμπιακός έχανε τη μία βολή πίσω από την άλλη, ο Ναν άρχισε να ανεβάζει στροφές (παρά τα φάουλ του) κι οι γηπεδούχοι άρχισαν να θολώνουν. Ο Μπαρτζώκας (δεν ήταν σε καλή βραδιά) κράτησε τον Ουόκαπ στον πάγκο, ο Μιλουτίνοφ έπαιξε λίγο, η ρακέτα άδειασε κι ο Ναν έκανε πάρτι.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να έχει πάρει τεράστια διαφορά κρατούσε την τύχη στα χέρια του. Ο Κάνααν έδωσε κάποιες λύσεις, ο Πίτερς ήταν… αόρατος, όμως η αδυναμία στις βολές, η κακή αμυντική προσαρμογή, έδιναν στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 8.54’’ πριν το τέλος του αγώνα χρεώνεται αντιαθλητικό φάουλ στον Πετρούσεφ. Ο Αταμάν (χωρίς λόγο) μπαίνει στο γήπεδο για να τα ψάλει στον Γκραντ και δέχεται (λογικά) το «ταυ». Ο Κάνααν αστοχεί στη βολή, ο Πετρούσεφ πετυχαίνει 1/2 και ο Ολυμπιακός δεν πήρε τίποτα από τη φάση, που μπορούσε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα.

Στο τέλος πήγαν να έρθουν τα πάνω κάτω

Ο Λεσόρ με μία σπουδαία ενέργεια πέτυχε καλάθι, αλλά αστόχησε στη βολή και μετά έχασε άλλες δύο. Ο Ναν, τον οποίο ο Ολυμπιακός έστειλε επίτηδες στις βολές για να σταματήσει τον χρόνο είχε 0/2, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Γκος είχε 1/2 και ο Γκραντ με 2/2 βολές τέλειωσε το ματς.

Νωρίτερα ο Κάνααν είχε δύο ελεύθερα τρίποντα για να ισοφαρίσει το ματς, αλλά ήταν και τα δύο αστόχα.

Οι διαιτητές (ΠαπαπέτρουΘεονάςΜαγκλογιάννης) έδωσαν 35 βολές στον Ολυμπιακό και 17 στον Παναθηναϊκό. Αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό δικαίως οι «πράσινοι» θα φώναζαν.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 51-44, 64-64, 85-88.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ελλάδα – Πολωνία 78-73

Θετικό το πρώτο «τεστ» της Εθνικής Ελλάδας. Η Εθνική Ανδρών βρέθηκε να χάνει με διψήφια δι…