Κεντρική Γ' Εθνική Η Αγία Παρασκευή έχει ιστορία

Η Αγία Παρασκευή έχει ιστορία

Αγία Παρασκευή ομαδική

Η Αγία Παρασκευή δεν κάνει ούτε θαύματα, ούτε… χάρες.

Πριν από δύο χρόνια ο Νίκος Δούμας ανέλαβε τις τύχες μιας ομάδας, που μπορεί να μην μεσουρανεί στις «μεγάλες» κατηγορίες, έχει όμως τη δική της ιστορία, τη δική της πορεία, τον δικό της κόσμο. Η Αγία Παρασκευή δεν είναι ομάδα κομήτης οπότε, ανεξαρτήτως οικονομικής ευρωστίας, κανείς δεν μπορεί να… παίξει μαζί της.

Κυκλοφορεί η «είδηση» ότι η Αγία Παρασκευή θέλει να πάρει «wild card», για να βρεθεί στη National League 1. Από μόνο της η είδηση προκαλεί ένα εύλογο ερώτημα. Όχι σε μας, στους ίδιους τους ανθρώπους της ομάδας: Με τι λεφτά; Κι εδώ εμφανίζεται το Πικέρμι, να συμπράττει, να υποστηρίζει (οικονομικά) το αίτημα και στην ουσία να διεκδικεί μέσω Αγίας την άνοδο.

Θαύματα στις μέρες μας δεν γίνονται. Ούτε η Αγία Παρασκευή (μεγάλη η χάρη της) θα μπορούσε να γεμίσει με θαυματουργό τρόπο τόσο τα ταμεία του συλλόγου που φέρει το όνομά της, ώστε να μπορεί να πάρει «wild card» και στη συνέχεια να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα για την κατηγορία.

Η Αγία Παρασκευή δεν πωλείται

Από τη στιγμή που δεν γίνονται θαύματα, δεν υπάρχουν και… ευεργέτες. Αν όντως το Πικέρμι θέλει να στηρίξει το αίτημα, δεν το κάνει από αγάπη στην Αγία Παρασκευή. Προδήλως σκοπεύει να πάρει τη θέση της, είτε με αλλαγή ονόματος, είτε ελέγχοντας τη διοίκηση. Σε κάθε περίπτωση το Πικέρμι φέρεται (αν ολοκληρωθεί η διαδικασία) να κατεβαίνει στη National League 2 με την U23 ομάδα του.

Στην ουσία θα έχει μια ομάδα στην πιο πάνω κατηγορία και θα δημιουργεί ομάδα υποδομών στη χαμηλότερη κατηγορία. Δεν γνωρίζω αν ο κ. Δούμας έχει επιλέξει από πρόεδρος να μετατραπεί σε «αχυράνθρωπος», φαντάζομαι όχι. Δεν γνωρίζω αν εν γνώσει του λειτουργεί ως «δούρειος ίππος» για να… πέσει η Αγία Παρασκευή, γνωρίζω με σιγουριά ότι δεν θα τα καταφέρει.

Η ομάδα δεν πωλείται. Για να διεκδικήσει την άνοδο δια της «wild card» θα περάσει από Γενική Συνέλευση. Αν φτάσει ως εκεί (έως κι αδύνατο) θα νιώσει μεγάλη έκπληξη. Μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι πρόεδρος του σωματείου, αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην Αγία Παρασκευή και δεν θα δεχθούν τη μετατροπή της σε σύλλογο δορυφόρο.

Ως εκ τούτου το μόνο που πιθανότατα θα προκύψει από την όλη διαδικασία είναι η αποπομπή του κ. Δούμα. Σε κάθε περίπτωση η Αγία Παρασκευή θα συνεχίσει τη δική της αυτόνομη πορεία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Η ταινία των τελικών της Basket League (vid)

Η ταινία των τελικών με την επιτυχία του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με μαγικό…