Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βερολίνο 2024 Ρεάλ – Παναθηναϊκός 80-95 (vid)

Ρεάλ – Παναθηναϊκός 80-95 (vid)

sloukas tavares panathinaikos real berlin jpg

Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής Ευρώπης!

Ποιος θα περίμενε, όταν πέρυσι έβλεπε τους «πράσινους» στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα ότι φέτος θα κατακτούσε την κορυφή τής Ευρώπης; Ποιος θα περίμενε, όταν στο πρώτο δεκάλεπτο δέχθηκε 36 πόντους από τη φοβερή και τρομερή Ρεάλ ότι θα νικήσει και μάλιστα με διαφορά 15 πόντων;

Ο Παναθηναϊκός ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΑ πρόσθεσε το 7ο αστέρι, έχοντας το απόλυτο 7/7 τελικούς στην Ευρωλίγκα. Κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιο στο Βερολίνο, που γίνεται πλέον η αγαπημένη του πόλη. Το έκανε με εμφατικό τρόπο.

Η Ρεάλ ξεκίνησε με υψηλά ποσοστά στα σουτ (8/11 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 8/9 βολές) κι έχοντας και την εικόνα από τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό η αλήθεια είναι ότι… μας τρόμαξε. Με 36 πόντους σε 10 λεπτά δεν έβγαινε η εξίσωση, αλλά ο Παναθηναϊκός έμεινε «ζωντανός», προσεγγίζοντας από την επίθεση το παιχνίδι. Το 36-25 δεν ήταν το καλύτερό μας, όμως αντέχονταν.

Τα δύο γρήγορα φάουλ τού Ταβάρες ήταν καλό νέο, όπως κι ότι ο Παναθηναϊκός με τον Σλούκα να παίρνει την ομάδα στην πλάτη ροκάνισε τη διαφορά. Το 54-49 του ημιχρόνου ήταν απολύτως διαχειρίσιμο. Η Ρεάλ παρέμενε το φαβορί, αλλά πλέον με 8/16 τρίποντα.

Εξαφανίστηκαν οι Ισπανοί

Κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε. Αίφνης η Ρεάλ άρχισε να χάνει το ένα τρίποντο μετά το άλλο. Με 0/16 έμοιαζε να μην έχει λύσεις, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός κέρδιζε τη μία μάχη μετά την άλλη κι έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +3.

Ο Σλούκας, ο Ναν κι ο Λεσόρ οδηγούσαν την ομάδα, παρότι ο Αμερικανός είχε τρία φάουλ από το πρώτο μισό (λάθος του Αταμάν που τον έβαλε με δύο φάουλ) κι ο Γάλλος άλλα τόσα. Ο Παναθηναϊκός κράτησε τη Ρεάλ στους 7 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο κι αυτό ήταν η βάση, πάνω στην οποία χτίστηκε η νίκη κι η κατάκτηση του κυπέλλου.

Ο Ματέο ξέμεινε από λύσεις στην επίθεση κι όταν βγήκε με τέσσερα φάουλ ο Λεσόρ κι ο Αταμάν πήγε με «small ball» γύρισε την άμυνα σε ζώνη. Θηλειά στον λαιμό του, καθώς ο Παναθηναϊκός απάντησε με 4/5 τρίποντα, οι Ισπανοί έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους, ο Σλούκας (MVP του τελικού) έβγαζε λαγούς από το καπέλο κι ο Παναθηναϊκός όχι μόνο νίκησε, αλλά ταπείνωσε τη βασίλισσα με 15 πόντους διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 36-25, 54-49, 61-64, 80-95.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Βερολίνο αποστολή: Λένα Καραλή

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Βερολίνο 2024

Δειτε επισης

Ο Γιώργος Σιγάλας προπονητής του Κολοσσού

Ο Γιώργος Σιγάλας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Κολοσσού Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Γι…