Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βερολίνο 2024 Ρεάλ – Ολυμπιακός 87-76 (vid)

Ρεάλ – Ολυμπιακός 87-76 (vid)

Πίτερς, Ολυμπιακός, Ρεάλ

Η Ρεάλ στον τελικό, άργησε να μπει στο ματς ο Ολυμπιακός.

Όταν δέχεσαι 28 πόντους σε κάθε μία από τις δύο πρώτες περιόδους και έχεις απέναντί σου τη Ρεάλ, δεν μπορείς να περιμένεις να νικήσεις. Ο Ολυμπιακός άργησε χαρακτηριστικά να φωνάξει «παρών» και η κάτοχος του τροπαίου δεν είναι από τις ομάδες που περιμένουν. Ακόμα κι αν έκανε το τέλειο παιχνίδι η Ρεάλ θα ήταν το φαβορί, αλλά όταν πήραν και αέρα 18 πόντων σε 10 λεπτά αγώνα, όλα έγιναν πιο εύκολα. Το 87-76 απλά σηματοδότησε τη συμμετοχή των «κόκκινων» στον… μικρό τελικό.

Στο ξεκίνημα του αγώνα το ταμπλό έδειχνε ό,τι ήθελε, σε καμία περίπτωση τους πόντους που είχαν μπει στο μικρό διάστημα της δράσης, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πιο… απορυθμισμένος από το cube. Στην άμυνα έδινε ελεύθερα τρίποντα στους Μαδριλένους και εκείνοι λες και έκαναν διαγωνισμό, είχαν 6/8. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με 2/2 (Κάνααν και Πίτερς) και μετά είχαν 0/6.

Το πρώτο δεκάλεπτο έδωσε και το… χνάρι τής αναμέτρησης. Το 28-10 μαρτυρούσε πόσο κακός ήταν ο Ολυμπιακός και στις δύο πλευρές τού παρκέ. Διπλάσια ριμπάουντ για τη Ρεάλ (10-5), οι ασίστ ήταν 8-1 κι οι αριθμοί ΔΕΝ μαρτυρούσαν τη διαφορά στο παρκέ.

Ήταν εκεί ο ΜακΚίσικ

Ο Πετρούσεφ προσπάθησε να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του, όμως η διαφορά ήταν χαοτική. Με εξαίρεση τον ΜακΚίσικ, που έβγαλε αντίδραση και στις δύο πλευρές τού παρκέ, οι υπόλοιποι ήταν πολύ μακριά από τις συνηθισμένες εμφανίσεις του κι ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο καναβάτσο.

Δέχθηκε άλλους 28 πόντους από τη Ρεάλ, έκλεισε το ημίχρονο με το σκορ στο 56-37 και τα 20 λεπτά που απέμεναν, σε συνδυασμό με την κακή εικόνα τους, δεν άφηναν ελπίδες για να γυρίσει το ματς. Οι Ισπανοί είχαν τρομερά ποσοστά, οι «ερυθρόλευκοι» πάλευαν να βρουν πόντους.

Σαν να μην έφτανε αυτό το 19-6 στα ριμπάουντ έκανε το κακό… χειρότερο. Στο 10-5 του δεκαλέπτου προστέθηκε το 9-1 στη δεύτερη περίοδο. Απίστευτο, αλλά συνέβη.

Συγκλονιστικός Πίτερς

Ο Ολυμπιακός βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο να παίξει για την αξιοπρέπειά του και το έκανε, έχοντας μπροστάρη τον Άλεκ Πίτερς. Ο Αμερικανός, ίσως στο καλύτερο παιχνίδι του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, τέλειωσε το ματς με 23 πόντους (3/6 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 2/2 βολές), 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ για 2 λάθη.

Στην εξίσωση μπήκε κι ο Γκος, ο οποίος τέλειωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα για 3 λάθη. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν είχε άλλους παίκτες να βρεθούν σε καλή βραδιά. Ο Φαλ με 2 πόντους, Μιλουτίνοφ και Ράιτ (έπαιξε ελάχιστα, αλλά ήταν κακός) άποντοι, οι «κόκκινοι» δεν πήραν τίποτα από τη θέση «5».

Παρά ταύτα κατόρθωσαν να μειώσουν μέχρι και σε μονοψήφιο τη διαφορά (στους 8 πόντους), αλλά είπαμε απέναντι ήταν η Ρεάλ. Με τον Ουόκαπ να έχει 0/6 τρίποντα, με τους Μαδριλένους να περνούν τους 80 πόντους, ο Ολυμπιακός δεν είχε τύχη. Πάλεψε, όμως, κι αυτό οφείλουν όλοι να το αναγνωρίσουν. Αν μη τι άλλο έχασε με αξιοπρέπεια…

Τα δεκάλεπτα: 28-10, 56-37, 71-58, 87-76.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Βερολίνο αποστολή: Γιώργος Κογκαλίδης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Βερολίνο 2024

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Ξέφρενο γλέντι στον Αργυρό

Στον Αργυρό γλέντησε την άκρως επιτυχημένη χρονιά ο Παναθηναϊκός. Στο νυχτερινό μαγαζί όπο…