Κεντρική Γυναίκες Ο Χαρδαλιάς επέστρεψε στον Αθηναϊκό

Ο Χαρδαλιάς επέστρεψε στον Αθηναϊκό

Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επαναφέρει στο προσκήνιο τον Αθηναϊκό.

Έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που ο Αθηναϊκός έκανε την μπασκετική χώρα να παραμιλά. Αρχικά με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου (Eurocup), στη συνέχεια μπαίνοντας στο ρεκόρ Γκίνες, ως η ομάδα με τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες. Όλα αυτά είχαν την υπογραφή τού τότε δημάρχου τού Βύρωνα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς επιστρέφει στο γυναικείο μπάσκετ και μαζί του επιστρέφει ο Αθηναϊκός.

Μπορεί η ΕΟΚ να μην έχει ανακοινώσει τίποτα, όμως η ομάδα τού Βύρωνα θα πάρει «wild card» και θα παίξει στην Α1. Δεν θα μπορούσε να βρει τα χρήματα και να είναι τόσο αξιόπιστη, αν δεν εμπλέκονταν ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπό διαφορετική συνθήκη δεν θα αποκτούσε τόσες παίκτριες πρώτης γραμμής (Εβίνα Σταμάτη, Ζωή Κορρέ, Τζοάνα Ταμπάκου, Νεφέλη Στούπα, Κατερίνα Μαρίνη, Αγγελική Βιντσιλαίου) δεν θα αναλάμβανε τις τύχες της ο Παναγιώτης Γουγκουτούδης.

Πώς μπόρεσε ο Αθηναϊκός να αλλάξει τον ρου της ιστορίας, για άλλη μια φορά. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέλαβε δράση. Ο νυν περιφερειάρχης προδήλως δεν θα εμφανιστεί σε διοικητικό πόστο, όπως δεν βρίσκονταν ούτε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, αλλά διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Ο νέος προπονητής του Αθηναϊκού έχει προσωπική σχέση με τον Περιφερειάρχη, είναι επιλογή του και είναι από το πάνω ράφι. Η Κατερίνα Σωτηρίου, που επιστρέφει σε διοικητικό πόστο, μόλις κρέμασε τη φανέλα της, θα βρει γνώριμα πρόσωπα στο κλειστό τής Εργάνης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε αποχωρήσει από το γυναικείο μπάσκετ, όταν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αρνήθηκε να δώσει το δικαίωμα στη Μέλνικ να παίξει ως Ελληνίδα στον Αθηναϊκό, κάτι που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, όταν έπαιζε στον Αστέρα Εξαρχείων, ενώ την ίδια στιγμή ο αδερφός της έπαιζε κανονικά ως Έλληνας! Από τις… μεγάλες επιτυχίες (δεν το λες) του Βασιλακόπουλου, ο οποίος μέχρι τότε ήταν και φίλος του νυν Περιφερειάρχη.

Πλέον, με τον Βασιλακόπουλο να είναι σε… τιμητική θέση, αλλά δίχως συμμετοχή (ελπίζουμε) στις αποφάσεις, όντας επικεφαλής στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, ο κ. Χαρδαλιάς επιστρέφει σε έναν χώρο, τον οποίο υπηρέτησε (με τον δικό του τρόπο) με τεράστια επιτυχία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ο Γιώργος Σιγάλας προπονητής του Κολοσσού

Ο Γιώργος Σιγάλας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Κολοσσού Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Γι…