Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βερολίνο 2024 Ματέο: «Θέλουμε να πετύχουμε το back to back»

Ματέο: «Θέλουμε να πετύχουμε το back to back»

Τσους Ματέο

Ο Τσους Ματέο δηλώνει έτοιμος να οδηγήσει τη Ρεάλ σε έναν ακόμα τίτλο

Το back to back θέλει να κάνει η Ρεάλ η οποία πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Final 4 στο Βερολίνο, απέναντι στον Ολυμπιακό. Στον τελικό της Κυριακής αντίπαλος είναι ο Παναθηναϊκός και ο Τσους Ματέο στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως η ομάδα του θα αλλάξει το πλάνο της για τον τελικό και πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει μόνο τον Λεσόρ και τον Ναν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσους Ματέο:

Για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό: «Δεν είναι εύκολο να προπονείς σε έναν τελικό. Κόντρα στον Ολυμπιακό αποφασίσαμε να πάμε με ένα πλάνο και αύριο θα κάνουμε κάποιες αλλαγές. Πρέπει να κρατήσουμε την νοοτροπία μας, να το θέλουμε περισσότερο. Θα δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και θα δείξουμε χαρακτήρα. Υπάρχουν τακτικές διαφορές μεταξύ των ομάδων. Όμως, το θέμα είναι πως ποτέ δεν θα τα παρατήσουμε.

Η σταθερότητα πάντα είναι πολύ σοβαρή για να πιάσεις τους στόχους σου. Κάναμε μια πολύ καλή σεζόν για αυτόν τον λόγο. Είχαμε σχεδόν ίδια ομάδα με πέρυσι, συν τον Καμπάτσο. Αυτό είναι καλό για τη regular season. Τώρα παίζουμε έναν τελικό. Εκεί μπορούν να συμβούν πολλά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον τελικό, για να αγωνιστούμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όπως πέρυσι».

Για τις λεπτομέρειες που θα κρίνουν το ματς: «Όλα τα ματς είναι ξεχωριστά. Πέρυσι και την προηγούμενη χρονιά είδαμε τι συνέβη. Ποιος ξέρει; Κάποιες φορές πιστεύεις πως το ματς θα κριθεί στο τέλος, αλλά μία ομάδα είναι καλύτερη. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Τα ριμπάουντ, η άμυνα, το σουτ από την περιφέρεια. Αυτά δεν είναι απλά μικρές λεπτομέρειες, είναι σημαντικά στοιχεία. Τα θέλουμε για να πάρουμε μια διαφορά. Δεν έχει σημασία αν η ομάδα μας κερδίσει με 1 ή 10 πόντους».

Για το πώς πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό: «Όταν κερδίσαμε χθες ήπια μια μπίρα με το επιτελείο μου. Αυτή είναι η ρουτίνα μας. Μου αρέσει η μπίρα».

Για τα ριμπάουντ και τον Λεσόρ: «Ο Λεσόρ είναι από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρωλίγκα. Θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Θα ήμασταν ανόητοι αν σκεφτόμασταν μόνο τον Λεσόρ. Πρέπει να σταματήσουμε τόσους πολλούς δυνατούς παίκτες που έχει ο Αταμάν. Ο Σλούκας είναι ηγέτης, ο Ναν σπουδαίος σκόρερ, ο Γκραντ, ο Γκριγκόνις, ο Μήτογλου. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε όλους».

Για τα περσινά σενάρια που τον ήθελαν εκτός Ρεάλ και το βραβείο του coach της χρονιάς: «Δεν με νοιάζει τι νιώθει ο κόσμος για εμάς ή εμένα. Εγώ κάνω τη δουλειά μου. Είμαι προπονητής και είμαι χαρούμενος που προπονώ τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αν κάποιος θέλει να κάνει τη δουλειά μου, είμαι χαρούμενος με την οικογένεια και τους παίκτες μου. Δεν με νοιάζουν τα λεγόμενα άλλων. Υπάρχουν προπονητές που βλέπω τον καθρέφτη μου, όπως ο Αταμάν, ο Μπαρτζώκας, ο Γιασικεβίτσιους, ο Λάσο. Είναι στην Euroleague, είναι πολύ καλοί. Είναι σημαντικό για εμένα να έχω την οικογένεια, τους φίλους και τους παίκτες μου μαζί μου».

Για την… κατάρα του πρώτου στη regular season που δεν στέφεται πρωταθλητής: «Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Συγκεντρωνόμαστε μόνο στον στόχο μας, είναι ένα ματς. Έχουμε ήδη ξεχάσει το παρελθόν. Η λέξη φαβορί, όπως σας είπα, είναι για τον κόσμο και τις στοιχηματικές εταιρείες, όχι για εμάς. Δεν μιλάμε για φαβορί τώρα. Θα παίξουμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Έχουμε ξεχάσει το παρελθόν».

Για το πότε κατάλαβε πως η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο: «Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση μέσα από τις νίκες μας. Θα παίξουμε έναν τελικό κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα που παλεύει μέχρι το τέλος. Τώρα έχουμε δυο ομάδες μπροστά μας που κοιτούν η κάθε μία τον δικό τους στόχο. Εμείς θέλουμε να πετύχουμε το back to back».

 

Βερολίνο αποστολή: Λένα Καραλή

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Βερολίνο 2024

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Ξέφρενο γλέντι στον Αργυρό

Στον Αργυρό γλέντησε την άκρως επιτυχημένη χρονιά ο Παναθηναϊκός. Στο νυχτερινό μαγαζί όπο…