Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Γιασικεβίτσιους: «Προτείνω στον Αταμάν να αφήσει έξω τον Σλούκα»

Γιασικεβίτσιους: «Προτείνω στον Αταμάν να αφήσει έξω τον Σλούκα»

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους - Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μεταξύ άλλων θέλησε να χαλαρώσει την ατμόσφαιρα στη συνέντευξη Τύπου

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους καταγράφει μία ακόμα συμμετοχή σε Final Four, με τρίτη διαφορετική ομάδα ως προπονητής, και στη συνέντευξη Τύπου θυμήθηκε το Ευρωπαϊκό του 2009 με τον Παναθηναϊκό, πρότεινε στον Αταμάν να αφήσει τον Σλούκα εκτός αγώνα και δήλωσε πως θα είναι χαρούμενος αν η ομάδα του νικήσει ακόμα και με έναν πόντο διαφορά, όταν ρωτήθηκε για τα ρεκόρ της Φενέρ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους:
«Οι προπονητές έχουν πιο δύσκολο έργο στον δρόμο για το Final Four. Πρέπει να προσέξουν πολλά πράγματα. Το μπάσκετ γίνεται το 7ο ή το 8ο πράγμα με όσα έχεις να προγραμματίσεις. Οι παίκτες πρέπει απλά να παίξουν καλά και αυτό ελπίζουμε πως θα γίνει. Θέλουμε να τα πάμε καλά στο παρκέ.

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Κάποια ρεκόρ εντυπωσίασαν ακόμη και εμάς. Αλλά με τις ασίστ, τα τρίποντα που είχαμε, την επίδοση του Νάιτζελ. Θα είμαι ικανοποιημένος αν νικήσουμε έστω και με ένα πόντο.

Για το αν θυμάται το 2009, όπου με τον Παναθηναϊκό είχε κατακτήσει το τρόπαιο στο ίδιο γήπεδο: « Όσο τρελό και αν ακούγεται, πήγα στο γήπεδο και είδα ότι το λένε Uber Arena. Το 2009 είχε άλλη ονομασία. Ο Κώστας (Σλούκας) μου είπε ότι είχε μείνει εκτός 12άδας τότε. Ίσως ο Εργκίν μπορεί να τον αφήσει ξανά εκτός…», για να του απαντήσει ο Εργκίν Αταμάν πως και φέτος στο ΟΑΚΑ όταν κέρδισε ο Παναθηναϊκός ο Σλούκας δεν είχε αγωνιστεί γιατί ήταν τραυματίας.
Για την εμπειρία που έχει από τη στιγμή που συμμετέχει με τρίτη διαφορετική ομάδα ως προπονητής: «Πολλά έμαθα. Ένα ριμπάουντ κάνει τη διαφορά, ένα φάουλ. Πρέπει να βάλεις τα σουτ. Στη ζωή πρέπει να δίνεις ευκαιρίες στον εαυτό σου. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και να μας δώσαμε την ευκαιρία. Εδώ είμαστε και θα προσπαθήσουμε».

Χέις-Ντέιβις: «Πρόκειται για το Final Four, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει»

Ο Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις ανέφερε: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Κανείς δεν είναι αήττητος, αυτό σημαίνει ότι όλοι μπορούν να χάσουν. Να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και ελπίζουμε να νικήσουμε.

Ο κόουτς ξεκίνησε με μία προπόνηση, απλά για να βάλουμε την μπάλα στο καλάθι. Μας τόνωσε την αυτοπεποίθηση. όσο για τα ρεκόρ, είχαμε έναν εκπληκτικό μήνα. Κάθε παίκτης και προπονητής θέλει να κερδίζει. Είναι το Final Four, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Εμείς θέλουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Βερολίνο αποστολή: Λένα Καραλή

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Εθνική Ανδρών: Η πρώτη συγκέντρωση (17/6)

Την Δευτέρα 17/6 η πρώτη συνάντηση της Εθνικής Ανδρών. Σε ρυθμούς Προολυμπιακού τουρνουά μ…