Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Φασούλας: «Καταλαβαίνουμε τον πανικό σας κ. Λιόλιο»

Φασούλας: «Καταλαβαίνουμε τον πανικό σας κ. Λιόλιο»

Φασούλας, Λιόλιο

Ο Φασούλας βάζει τον Λιόλιο στη θέση του…

Με μια ιδιαιτέρως καυστική ανακοίνωση, ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» και προσωπικά ο Παναγιώτης Φασούλας, συγχαίρουν τις δύο ελληνικές ομάδες για τη συμμετοχή (του Ολυμπιακού) και την πρόκριση στον τελικό (του Παναθηναϊκού), δείχνοντας παράλληλα πως το μπάσκετ έχει απορρίψει τον Βαγγέλη Λιόλιο και τη διοίκησή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την πρόκριση του στον Τελικό του F4 της Ευρωλίγκας!
Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη συμμετοχή του στο F4 της Ευρωλίγκας και την προσπάθεια του σε αυτό!

Στην ελληνική μπασκετική πραγματικότητα, όμως, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων καταστάσεων.

Ομάδες (Αχαγιά 82’) ΔΕΝ κατεβαίνουν να διεκδικήσουν άνοδο, επειδή η αναβολή του τελικού αγώνα (βολική για την αντίπαλο τους, θυγατρική ομάδα τού Προμηθέα) κατέστρεψε τον σχεδιασμό τους.

Αγώνες αναβάλλονται για να μπορέσουν να αγωνιστούν οι παίκτες με «διπλά δελτία» της ίδιας θυγατρικής ομάδας.

Η Διοίκηση της ΚΑΕ Άρης, με επίσημη ανακοίνωση της, δηλώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι δεν δείχνει πλέον ίχνος εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Βαγγέλη Λιόλιου (και δεν είναι η μόνη ομάδα που το κάνει), όπως στο παρελθόν.

Όλα αυτά με αφορμή την διαιτησία του αγώνα Προμηθέας – Άρης (και όχι μόνο) για την προημιτελική φάση του πρωταθλήματος της Basket League, διαιτησία η οποία είμαστε σίγουροι ότι ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τους κυρίους Μήλα, Μαυραγάνη, Κουκουλεκίδη και Κορομηλά (Ηλία), αλλά ταυτόχρονα έκανε και χιλιάδες «ξένα» παιδιά να κλάψουν για μία ακόμα φορά!

Θα πάρετε θέση κ. Λιόλιο

Η διοίκηση της ΚΑΕ Προμηθέας, με αφορμή τη βιαιοπραγία από «φίλαθλο» της σε βάρος αθλητή του Άρη, εξέδωσε «ντροπιαστική» -κατά την άποψη μας- ανακοίνωση, στην οποία σε κάποιο σημείο διαβάζουμε «με αφορμή το στιγμιότυπο που αποτυπώνει απόπειρα βιαιοπραγίας από «φίλαθλο» προς αθλητή του Άρη…» και σε άλλο σημείο της «… ήδη έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες, προκειμένου να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δράστης».

Πραγματικά δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε, ή να κλάψουμε. Η κλωτσιά βαφτίζεται «απόπειρα», από τη διοίκηση της ομάδας του Προέδρου!

Ποιον να εντοπίσετε κύριε Μήλα; Αυτόν που καθόταν σε «court seat», 2-3 θέσεις μακριά σας; Αυτόν που οι τηλεοπτικές κάμερες δείχνουν με τον πλέον καθαρό τρόπο; Αυτόν που είναι τόσο δύσκολο να εντοπιστεί, καθώς έχετε εκατομμύρια φιλάθλους ανά τον κόσμο;

Εσύ, Βαγγέλη Λιόλιο, τι λες για αυτά;

Ο κ. Λιόλιος, ως άλλος «Μαυρογιαλούρος» παλιάς κοπής, επιδιώκει να εργαλειοποιήσει μια δήλωση σε μία αθλητική ιστοσελίδα (απολύτως σωστή) του πρωθυπουργού, για να επαναφέρει δίχως ντροπή, το θέμα των γηπέδων – μπαλονιών.

Τρία χρόνια πέρασαν από τότε που ανέλαβε την προεδρία της ΕΟΚ ο κ. Λιόλιος και φυσικά κανένα γήπεδο δεν φτιάχτηκε.

Τα γήπεδα είναι ευθύνη της Πολιτείας και όχι των ομοσπονδιών. Εξ ου και η δήλωση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος βεβαίως και οφείλει να συζητήσει με τις ομοσπονδίες για να διαπιστωθούν οι ανάγκες, πώς θα είναι λειτουργικά και όχι με υπέρογκο κόστος λειτουργίας τα γήπεδα, πώς θα εμπλακούν στη συζήτηση και στην όποια προσπάθεια ήθελε υπάρξει, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα οικεία σωματεία, κτλ.

Την ώρα που το οικοδόμημά, που θέλει να παρουσιάσει ως στέρεο ο Λιόλιος διαλύεται, την ώρα που τα σωματεία όλων των κατηγοριών είναι στα «κάγκελα», ο ίδιος επιμένει σε μεγαλοϊδεατισμούς, σε μια εικονική πραγματικότητα, θεωρώντας ότι το παν είναι η εικόνα.

Δεν τον παρεξηγούμε, ποτέ δεν ήταν κομμάτι του μπάσκετ, για να γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες τού χώρου.

Οι επικλήσεις και οι «εντολές» στις Ενώσεις των Σωματείων να λειτουργήσουν ως φερέφωνα, βάζοντας τες να διαφημίσουν και αυτές την αναφορά του Πρωθυπουργού στα γήπεδα – μπαλόνια και να ενημερώσουν τα μέλη τους για αυτή με κάθε δυνατό τρόπο, απλά δείχνουν τον πανικό από τον οποίο διακατέχεται. Το αντιλαμβανόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό.

Γήπεδα – μπαλόνια θα γίνουν, με τη βοήθεια και του Πρωθυπουργού, μόνο που Πρόεδρος της ΕΟΚ θα είναι ο Παναγιώτης Φασούλας, στα εγκαίνια του πρώτου από αυτά.
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Ξέφρενο γλέντι στον Αργυρό

Στον Αργυρό γλέντησε την άκρως επιτυχημένη χρονιά ο Παναθηναϊκός. Στο νυχτερινό μαγαζί όπο…