Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – Περιστέρι 91-83

Ολυμπιακός – Περιστέρι 91-83

goss walkup olympiakos peristeri jpg

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αλλά πήρε τη νίκη

Ο Ολυμπιακός συνέχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στην Basket League. Οι ερυθρόλευκοι τα βρήκαν σκούρα για τρία δεκάλεπτα απέναντι στο Περιστέρι, αλλά κατάφεραν τελικά να πάρουν τη νίκη με 91-83. Οι φιλοξενούμενοι για 30 λεπτά είχαν τον έλεγχο και διψήφιες διαφορές, αλλά στην τελευταία περίοδο λύγισαν. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα στο τελευταίο δεκάλεπτο επέβαλαν τον ρυθμό τους και πήραν δύσκολα το ροζ φύλλο αγώνα.

Το Περιστέρι ήταν καυτό στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και με συνεχόμενα σουτ τριών πόντων πήρε τα ηνία στο σκορ (7-13). Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το ματς με 4/4 τρίποντα με την ερυθρόλευκη άμυνα να είναι ιδιαίτερα χαλαρή στο πρώτο δεκάλεπτο (11-18). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε πολλά παράπονα από τους παίκτες του και χαρακτηριστικό είναι ότι προχώρησε άμεσα σε αλλαγές. Οι “αναπληρωματικοί” έκαναν εξαιρετική δουλειά και με σερί 9-0 έφεραν το ματς στα ίσια στο φινάλε του δεκαλέπτου (23-23).

Το σερί των Ερυθρόλευκων έφτασε στο 11-0 με ακόμη ένα καλάθι του Ράιτ και για πρώτη φορά πέρασαν μπροστά στο σκορ (25-23). Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τον Ολυμπιακό. Το Περιστέρι έβγαλε άμεσα αντίδραση. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στην άμυνα, ανάγκασαν τους ερυθρόλευκους σε κακές επιλογές και λάθη και κατάφεραν να ανακτήσουν το προβάδισμα τους (31-38). Οι παίκτες του Σπανούλη πραγματοποιούσαν εντυπωσιακή εμφάνιση και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 12 πόντους (31-43). Η άμυνα του Ολυμπιακού συνέχισε να είναι προβληματική, δέχθηκε 52 πόντους και οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το ημίχρονο με προβάδισμα εννιά πόντων (43-52).

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να παίξει άμυνα, δέχθηκε μόλις πέντε πόντους σε πέντε λεπτά και οι ερυθρόλευκοι πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής (55-57). Το Περιστέρι, όμως, άντεξε γι ακόμη μια φορά. Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων απάντησε με δικό της μικρό σερί και έχτισε και πάλι διαφορά (57-65) και μάλιστα πήρε και διψήφιο προβάδισμα (57-67). Τα σερί συνεχίστηκαν. Οι γηπεδούχοι αυτή τη φορά έτρεξαν σερί 7-0 και πλησίασαν και πάλι σε απόσταση αναπνοής δίχως να καταφέρουν να κάνουν την ανατροπή (64-67).

Ο Ουίλιαμς Γκος ανέλαβε δράση στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Ο Αμερικανός με συνεχόμενα καλάθια έκανε την ανατροπή για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι με επί μέρους 12-2 πέρασαν μπούστα σκορ (76-69). Ο Ολυμπιακός στο τέταρτο δεκάλεπτο έπαιξε το μπάσκετ του και δεν άφησε περιθώρια στο Περιστέρι. Οι φιλοξενούμενοι δεν άντεξαν και η ομάδα του Πειραιά τελικά πήρε δύσκολα τη νίκη με 91-83

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 43-52, 64-67, 91-83

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Στο ΣΕΦ για το Game 3 ο Μεντιλίμπαρ

Στο ΣΕΦ ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Στο ΣΕΦ προκειμένου να παρακολουθήσει το Game 3 ανάμεσα …