Κεντρική Γυναίκες Νίκλας – Καπογιάννη: «Να γίνουν τελικοί αντάξιοι των δύο ομάδων»

Νίκλας – Καπογιάννη: «Να γίνουν τελικοί αντάξιοι των δύο ομάδων»

IMG 5161 jpeg

Τελικοί αντάξιοι των ομάδων θέλουν να δουν οι δυο προπονητές.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται για τους αγώνες (πρώτο ματς 14/4 στις 15:00), που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή στην Α1 γυναικών του μπάσκετ. Υπενυμίζουμε ότι δεν μεταφέρονται τα αποτελέσματα μεταξύ των δύο συλλόγων στην κανονική διάρκεια.

Ο γηπεδούχος Θάνος Νίκλας με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας αναφέρει χαρακτηριστικά… «Μετά από μία δύσκολη και περίεργη χρονιά για εμάς φτάνουμε στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν και στους τελικούς που κρίνονται τα πάντα. Για εμάς είναι ιδιαίτερη σεζόν ξεκινήσαμε με ένα διαφορετικό ρόστερ, παίξαμε για μεγάλο διάστημα χωρίς τη βασική μας σέντερ και αλλάξαμε τακτική και φιλοσοφία μέσα στη σεζόν. Παρόλα αυτά βρισκόμαστε σε ένα σημείο που όλοι έχουν κατανοήσει τους ρόλους τους και είμαστε σαν ομάδα έτοιμη για τους τελικούς. Έχουμε παίξει τρεις φορές με τον Παναθηναϊκό μέσα στην σεζόν, γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον αρκετά καλά και τακτικά και ατομικά.

Πρόκειται για μια σειρά τελικών από συνεχόμενα παιχνίδια με ομάδες με ίδιους στόχους που μπορεί να στηρίζονται στην τακτική, όμως κάποια στιγμή αυτό φεύγει και εκείνο που υπερισχύει είναι τα ατομικά στοιχεία και η προσωπικότητα των παικτριών. Για το λόγο αυτό η πνευματική προετοιμασία αλλά και η πειθαρχία που θα υπάρχει στις παίκτριες θα αποτελέσει, το βασικότερο παράγοντα για την έκβαση του αγώνα. Εύχομαι να γίνουν τελικοί αντάξιοι των ομάδων, να τους απολαύσει ο κόσμος και εντός και εκτός γηπέδου και να αποτελέσουν έναυσμα για την προώθηση του μπάσκετ γυναικών στη χώρα μας».

Από την πλευρά της η προπονήτρια του Παναθηναϊκού Ελένη Καπογιάννη τονίζει χαρακτηριστικά… «Είναι μια δύσκολη σειρά τελικών. Εχει προβάδισμα ο Ολυμπιακός λόγω του πλεονεκτήματος της έδρας. Από την άλλη και εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και θα προετοιμαστούμε γι’ αυτό. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια και να διαφημιστεί το μπάσκετ γυναικών στη χώρα μας που τόσο πολύ το έχει ανάγκη.

Θεωρώ ότι τη σειρά των τελικών θα την κρίνει η θέληση και η προσωπικότητα των παικτριών. Επίσης θα το κρίνει και το γεγονός ποιος θα αντέξει πιο πολύ σε μια σειρά συνεχόμενων παιχνιδιών για είναι φρέσκος τη στιγμή που πρέπει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Μακάμπι: Ανακοίνωση για την είσοδο του κόσμου στο γήπεδο

Παρουσία φιλάθλων της θα υποδεχθεί η Μακάμπι τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι. Με τουλάχιστον…