Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός 75-82 (vid)

Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός 75-82 (vid)

Κώστας Σλούκας Παναθηναϊκός

Άλωσε το Μόναχο και αγκαλιάζει πλεονέκτημα έδρας ο Παναθηναϊκός

Το άστρο του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έλαμψε επιτέλους στο πιο σημαντικό -μέχρι τώρα- ματς της σεζόν και ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε δύσκολα με 75-82 της Μπάγερν στο Μόναχο και είναι αγκαλιά με τη δεύτερη θέση της EuroLeague.

Ο Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε με την αγαπημένη του πεντάδα (Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Λεσόρ) και είδε τον Έλληνα ψηλό να μπαίνει ορεξάτος. Ο Παναθηναϊκός σημάδεψε από την πρώτη στιγμή τη γερμανική ρακέτα και με 6 σερί πόντους του Ντίνου προηγήθηκε 2-6 μετά από μόλις 2,5 λεπτά. Η αμυντική αδράνεια στην περιφέρεια απέναντι στον Ιμπάκα (πέτυχε δύο τρίποντα), το γρήγορο 2ο φάουλ του Λεσόρ που παρέμεινε στο παρκέ, αλλά και τα λάθη στην επίθεση, άλλαξαν άρδην την εικόνα του ματς μέσα σε λίγα λεπτά και η Μπάγερν προηγήθηκε με 15-8 2:30 πριν το τέλος. Το πρώτο «πράσινο» τρίποντο από τον Παπαπέτρου και η δημιουργία του Σλούκα προς τον Ερνανγκόμεθ, μείωσαν τη διαφορά στο καλάθι, αλλά με νέο τρίποντο ο Μπαμπ διαμόρφωσε το 18-13 της πρώτης περιόδου.

Ο Αταμάν ξεκίνησε τη δεύτερη περίοδο με Αντετοκούνμπο και Ερνανγκόμεθ στη front line, με τον Έλληνα σέντερ να ξεκινά με καταπληκτικό μπλοκ στην άμυνα, τον Ναν να σκοράρει το πρώτο του καλάθι και τον Σλούκα να ισοφαρίζει σε 18-18. Η Μπάγερν συνέχισε να πυροβολεί από την περιφέρεια, όμως και γρήγορα βρέθηκε στο +6 (24-18), αλλά με τον Χουάντσο να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το σκορ (28-28 στο 15′). Με τον Παπαπέτρου να προσφέρει κι αυτός με τη σειρά του πολύτιμες λύσεις από τον πάγκο, το Τριφύλλι άρχισε να ελέγχει το ματς και προηγήθηκε με τη σειρά του με +6 (28-34), αλλά σε εκείνο το σημείο έγινε ένα καθοριστικό διαιτητικό «έγκλημα». Σε καθαρή άμυνα του Λεσόρ και καθαρό επιθετικό φάουλ του Λούτσιτς με τον αγκώνα, ο Ρότσα χρέωσε καλάθι και φάουλ, το οποίο ήταν το 3ο του Γάλλου και τον έστειλε στον πάγκο. Ακόμα κι έτσι, οι πράσινοι κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 36-40.

Με την Μπάγερν να συνεχίζει να ευστοχεί από την περιφέρεια η διαφορά εκμηδενίστηκε γρήγορα (44-44). Ο Ναν με πέντε σερί πόντους ανάγκασε τον Πάμπλο Λάσο να πάρει τάιμ άουτ και η επιστροφή στο παρκέ ήταν κάκιστη για τους πράσινους. Με πολλά λάθη στην επίθεση, επέτρεψε στους Βαυαρούς να επιστρέψουν και μάλιστα να προηγηθούν 52-51 με το τέταρτο τρίποντο του Μπαμπ, δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Τρεις βολές του Γκριγκόνις, ένα καλάθι του Λεσόρ (που επέστρεψε μετά από ώρα στο παρκέ) κι ένα απίθανο buzzer beater του Ναν, έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +4 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (54-58).

Με δύο καλές προσπάθειες του Γκραντ στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο μέγιστο μέχρι εκείνο το σημείο +7 (56-63), αλλά η Μπάγερν δεν ήθελε να παραδοθεί, παρότι η νίκη της Εφές επί της Φενέρ, της είχε τελειώσει κάθε ελπίδα για πρόκριση στα play-in. Με απίθανα σουτ από Μπολμάρο και Μπαμπ έτρεξε σερί 9-0 και προηγήθηκε με 65-63, 7 λεπτά πριν από το τέλος. Το ματς είχε γίνει πλέον ντέρμπι, με τον Σλούκα να δίνει εκ νέου προβάδισμα με μεγάλο τρίποντο, ο Λούτσιτς απάντησε λίγο αργότερα για το 70-70, μπαίνοντας στο τελευταίο 5λεπτο. Ένα τυχερό τρίποντο του Γκραντ και το κάρφωμα του Λεσόρ στον αιφνιδιασμό, έφερε τον Παναθηναϊκό στο +5 (70-75) με 3:51 να απομένουν. Με 2:31 να απομένουν, ο φοβερός και τρομερός Χουάντσο με τρίποντο από τα 8,5 μέτρα, έστειλε την ομάδα του στο +8. Η Μπάγερν και πάλι επέστρεψε με γρήγορο σερί 5-0 (75-78), αλλά με δύο βολές του Σλούκα κι ένα μεγάλο καλάθι του Ναν, το Τριφύλλι έφτασε στη νίκη και μια ανάσα από την δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 36-40, 54-58, 75-82

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 80-82 (vid)

Ο Ολυμπιακός έχασε στην παράταση από ένα σφύριγμα (80-82). Σ’ ένα από τα ομορφότερα παιχνί…