Κεντρική Basket League Μαρούσι – Καρδίτσα 91-70

Μαρούσι – Καρδίτσα 91-70

IMG 4893 jpeg

Σε τροχιά οκτάδας το Μαρούσι.

Το Μαρούσι δείχνοντας ανωτερότητα,  επικράτησε της Καρδίτσας με 91-70, κοιτάζοντας το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας που μπορεί να την ανεβάσει ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία, στην προσπάθεια που κάνει για την είσοδο στα play off του πρωταθλήματος.

Το Μαρούσι μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, περιορίζοντας από τα πρώτα λεπτά την ομάδα της Καρδίτσας με σερί 6-0 και πόντους των Γιαννόπουλου και Χιλ ανάγκασε τον Παπανικολόπουλο να καλέσει time out στα πρώτα δυο λεπτά. Ο Στασινός ξεκίνησε στην βασική πεντάδα του Νίκου Βετούλα, περιορίζοντας αρκετά τον Μπιουκάναν στο κατέβασμα της μπάλας. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στον αιφνιδιασμό, με το Μαρούσι να έχει καλές επιστροφές κρατώντας χαμηλά τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ο Ραντούλιτσα ήταν κομβικός, καθώς δημιούργησε πολλές φάσεις μετά από σκριν, αλλά και σκορ ακόμα και πίσω από την γραμμήτων 6,75. Η ομάδα των βορείων προαστίων, έλεγχε τον αγώνα κλείνοντας την περίοδο μπροστά στο σκορ (24-14).

Στο ίδιο μομέντουμ συνέχισε το Μαρούσι, παίζοντας σκληρή άμυνα από τα πρώτα λεπτά, ελέγχοντας πλήρως τα ριμπάουντ. Η Καρδίτσα στάθηκε αρκετά άστοχη από την γραμμή του τρίποντου, χωρίς να μπορεί να χτυπήσει με άνεση στο «ζωγραφιστό» με την ύπαρξη του Ραντούλιτσα μέσα σε αυτό. Η διαφορά έφτασε σε διψήφια νούμερα με το 32-16 να είναι η μέγιστη τιμή της. Ένας από τους παίκτες που έδωσε ρυθμό στους φιλοξενούμενους ήταν ο Νίκος Δίπλαρος, καθώς με την ταχύτητα του δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου έκλεισε και πάλι υπέρ των γηπεδούχων στο 43-31.

Καρδίτσα έκανε ξέσπασμα σε τρία λεπτά, με επί μέρους σκορ 12-4, αναγκάζοντας τον Νίκο Βετούλα να καλέσει time out βλέποντας την διαφορά να πέφτει στους τέσσερις πόντους (47-43). Το Μαρούσι βρήκε πόντους από τον Μπρίσκο για να ανεβάσει το σκορ στο 52-45, χωρίς όμως να έχει μπει με την ίδια ψυχολογία σε σχέση με το πρώτο ημιχρονο. Η διαφορά αυξομειονώταν από τους πέντε στους επτάπόντους, με την Καρδίτσα να είναι κοντά στο σκορ, στοχέυοντας σε ένα αντίστοιχο ξέσπασμα με την αρχή της τρίτης περιόδου. Το σκορ του δεκαλέπτου έκλεισε στο 65-57 με τους παίκτες του Παπανικολόπουλου να έχουν επιστρέψει στο παιχνίδι.

Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι πήγε αρκετά στην φυσική επαφή, με το Μαρούσι να σημαδεύει τον Ραντούλιτσα ο οποίος έπαιξε με αρκετούς αντίπαλους στο ένας εναντίον ενός κερδίζοντας τους με σχετική άνεση λόγω της σωματικής του διάπλασης. Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν την διαφορά μέχρι και τα μέσα της περιόδου, αυξάνοντας την και στο +10 (76-66). Το Μαρούσι πήρε την νίκη με 91-70, που το βάζει σε τροχιά play off, καθώς την επόμενη αγωνιστική θα αγωνιστεί με τον ΑπόλλωναΠάτρας και με νίκη θα είναι ακόμα πιο κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα play off του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 43-31, 65-57, 91-70

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα. 

  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μακάμπι: Ανακοίνωση για την είσοδο του κόσμου στο γήπεδο

Παρουσία φιλάθλων της θα υποδεχθεί η Μακάμπι τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι. Με τουλάχιστον…