Κεντρική Β' Εθνική Κυρίτσης: «Το Αιγάλεω απέδειξε ότι τερμάτισε άξια στην 1η θέση»

Κυρίτσης: «Το Αιγάλεω απέδειξε ότι τερμάτισε άξια στην 1η θέση»

alexis kiritsis aigaleo jpg

Ο ηγέτης του Αιγάλεω μίλησε για τη ξέφρενη πορεία του Αιγάλεω

To Αιγάλεω φέτος πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή πορεία, που κανείς στο ξεκίνημα της σεζόν δεν φανταζόταν. Ο κόουτς Σορώτος οδήγησε την ομάδα του στην κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του 1ου Ομίλου της National League 1. Ο ηγέτης του Αιγάλεω, Αλέξανδρος Κυρίτσης, μίλησε για την πορεία της ομάδας και σημείωσε ότι απέδειξαν ότι άξια τερμάτισαν στην κορυφή.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο ΕΟΚ WebRadio:

Για την κατάκτηση της 1ης θέσης στην κανονική διάρκεια: «Σίγουρα είναι αδιαμφισβήτητο το ότι κάναμε μια καταπληκτική χρονιά, την οποία κανείς δεν περίμενε να γίνει. Η ομάδα βρέθηκε αργά και δεν είχε στόχο αυτό το πράγμα, αλλά το να σωθεί και στο καλύτερο ενδεχόμενο να μπει στα play-offs. Εμείς καταφέραμε κάτι που ήταν αδιανόητο, να τερματίσουμε και 1οι. Όπως και να ‘χει, όλοι οι άνθρωποι που στελέχωσαν την ομάδα και η διοίκηση ξεπέρασαν τους εαυτούς τους. Για ‘μένα, είναι πολύ ευχάριστο ότι η ομάδα είχε τρομερά σημάδια βελτίωσης και πάρα πολύ καλή χημεία. Νομίζω ότι αυτή η χημεία ήταν και το “μυστικό” της επιτυχίας».

Για το αν βοήθησε στην πορεία τους ότι δεν είχαν την πίεση του πρωταθλητισμού: «Κάθε ομάδα όταν ξεκινάει έχει πίεση. Εμείς φάνηκε απ’ τον Δεκέμβριο ότι δε θα έχουμε πρόβλημα με τη σωτηρία. Από ‘κει και πέρα, “τρώγοντας ανοίγει η όρεξη”, οπότε πατήσαμε πάνω σε αυτό, κάναμε μεγάλες νίκες εντός και εκτός έδρας, οι οποίες μας έδωσαν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση και πορευτήκαμε έτσι μέχρι το τέλος».

Για τις φιλοδοξίες τους στα play-offs: «Νομίζω πως φτάσαμε σε ένα κρίσιμο “σταυροδρόμι”, στο οποίο, ναι μεν τερματίσαμε 1οι, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα πια. Είναι στο χέρι μας να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Έχουμε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Η ομάδα απέδειξε με τα αποτελέσματα της ότι είναι άξια 1η, έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ, μπορεί και το καλύτερο και κατάφερε τις τελευταίες 2 αγωνιστικές να έχει εξασφαλισμένη την 1η θέση. Τώρα στα play-offs έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, θα παλέψουμε το κάθε παιχνίδι. Αν πάμε στους τελικούς και καταφέρουμε να ανέβουμε, θα ήταν μια παραμυθένια χρονιά».

Για τον κόσμο του Αιγάλεω: «Σίγουρα είναι απαιτητικός ο κόσμος, όπως σε όλες τις ομάδες. Το σημαντικό είναι πως φέτος κατάλαβε ο κόσμος τι προσπάθεια κάνουμε, μας “αγκάλιασε”, ακόμη και στα αρνητικά αποτέλεσμα ήταν εκεί και μας στήριξε. Κατάλαβε πραγματικά ότι, πέρα από εμένα και άλλο ένα παιδί, είναι όλοι νέοι. Τα λάθη και οι ήττες είναι μες στο παιχνίδι. Η στήριξή τους και το γύρω-γύρω της ομάδας ήταν αυτά που βοήθησαν τα νέα παιδιά, που δεν έχω τόσο μεγάλη εμπειρία, να μην τα παρατήσουν, να συνεχίσουν και να προσπαθούν ακόμα περισσότερο να βελτιωθούν».

Για τον λόγο που συνεχίζει να παίζει: «Είναι η αγάπη μου για το άθλημα, να το ευχαριστιέμαι. Προφανώς μ’ αρέσει να ανταγωνίζομαι και όλη αυτή η πίεση, το άγχος, ο ανταγωνισμός είναι κάτι που ακόμη “ρέει μες στο αίμα μου”. Το σημαντικότερο είναι πως κάνω κάτι που αγαπάω ακόμα και κοιτάζω να το κάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο τέλος της ημέρας μένει η αγάπη μου για το άθλημα και ότι μ’ αρέσει να βρίσκομαι μέσα στο γήπεδο. Εφόσον είμαι και σε μια καλή κατάσταση σωματική θα συνεχίσω κάνω μερικά πράγματα που πιστεύω πως ακόμη μπορώ να τα κάνω».

Για τις εθνικές κατηγορίες: «Σίγουρα τα play-offs πάντα δίνουν το κάτι παραπάνω, ένα σασπένς, ακόμη και δεύτερες ευκαιρίες σε κάποιες ομάδες. Μπορεί να γίνουν πολλές εκπλήξεις. Δε θεωρώ, όμως, πως το επίπεδο έχει ανέβει. Όσον αφορά στην Elite League, με τους δύο ξένους, ναι μεν μπορεί να υπάρχουν κάποια highlights, αλλά εμένα με νοιάζει να βλέπω παιδιά να παίζουν, να πρωταγωνιστούν και να μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Δεν ξέρω κατά πόσο έχει βοηθήσει αυτό. Θα φανεί σε ένα βάθος διετίας-τριετίας. Δεν είναι ωραίο στην Α1 να παίζουν 7 ξένοι και τρεις Έλληνες, οι οποίοι είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Δεν έχει κανένα νόημα και είναι κάτι που έχει στοιχίσει και στην Εθνική τα τελευταία χρόνια. Είμαι αισιόδοξος, όμως, ξέρω ότι οι άνθρωποι που δουλεύουν στην ΕΟΚ είναι καταρτισμένοι και δουλεύουν προς αυτό, οπότε ευελπιστώ πως τα επόμενα χρόνια θα είναι καλύτερα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

National League 1: Τα αποτελέσματα των play off

Το Αιγάλεω έκανε το 2-0 επί της Δάφνης. Τα αποτελέσματα της National League 1. Το Αιγάλεω …