Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Γιασικεβίτσιους: «Αλλάζει συνεχώς άμυνες και πιέζει τους κοντούς ο Ολυμπιακός»

Γιασικεβίτσιους: «Αλλάζει συνεχώς άμυνες και πιέζει τους κοντούς ο Ολυμπιακός»

Ευρωλίγκα Γιασικεβίτσιους

Στον τρόπο που παίζει ο Ολυμπιακός, αναφέρθηκε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Χωρίς τον Τζόναθαν Μότλεϊ θα αγωνιστεί απέναντι στον Ολυμπιακό η Φενερμπαχτσέ, το βράδυ της Παρασκευής (14/4, 21:15), για την 34η και τελευταία αγωνιστική της regular season στη Euroleague.

Ένας αγώνας που ενδέχεται να κρίνει την 5η και την 6η θέση στον βαθμολογικό πίνακα, με τον νικητή να είναι 5ος και τον ηττημένο 6ος, αν και η ομάδα του Πειραιά με συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων θα μπορούσε βάσει μαθηματικών να είναι ακόμη και 3η ή τέταρτη.

Την ίδια ώρα, ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης έχει μείνει οριστικά εκτός της πρώτης τετράδας που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Η Φενέρ προέρχεται από εντός έδρας ήττα, από τη συμπολίτισσα Αναντολού Εφές στην Ευρώπη (33η αγωνιστική) και ιδανικά θα ήθελε να «κλείσει» με «διπλό» απέναντι στον φιναλίστ της διοργάνωσης τις δύο τελευταίες σεζόν (Βελιγράδι 2022 και Κάουνας 2023), Ολυμπιακό, την κανονική περίοδο.

Τόσο ο Τζόναθαν Μότλεϊ, ο οποίος είναι οριστικά εκτός, όσο και ο αμφίβολος Σερτάκ Σανλί, τραυματίστηκαν στο συγκλονιστικό ως προς την εξέλιξή του ματς με την Εφές, την περασμένη εβδομάδα. Ο Αμερικανός σέντερ υπέστη μυϊκό τραυματισμό στη γάμπα του αριστερού ποδιού, ενώ ο Τούρκος σέντερ αντιμετωπίζει επίσης μυϊκό τραυματισμό στον δεξί μηρό.

Ο τεχνικός της Φενερμπαχτσέ, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, μίλησε πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την Αθήνα, στη Media Day και χαρακτήρισε ένα «πολύ δύσκολο αντίπαλο» τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είπε για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Θα αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο στον Πειραιά. Ηττηθήκαμε τους δύο τελευταίους αγώνες μας και το σημαντικό για εμάς θα είναι να δώσουμε ξανά μια καλή μάχη και, το πιο σημαντικό, να παίξουμε ξανά το μπάσκετ που ξέρει και μπορεί η Φενερμπαχτσέ στο γήπεδο. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός στόχος αυτού του αγώνα πριν από πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα που παίζει εξαιρετικά στην άμυνα. Αλλάζει συνεχώς άμυνες και πιέζει τους κοντούς παίκτες, δυσκολεύοντας έτσι τα πράγματα για τους αντιπάλους τους. Πρέπει να προσέχουμε την κινητικότητα του αντιπάλου μας -με και χωρίς μπάλα-, καθώς και τις κινήσεις των ψηλών παικτών τους, ειδικά του Μουσταφά Φαλ».

Ο Νταϊσόν Πιερ από την πλευρά του επισήμανε: «Είναι σίγουρα ένας πολύ σημαντικός αγώνας. Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλά τον τελευταίο καιρό. Θα είναι το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου και θέλουμε να έχουμε καλό ρυθμό πριν από τα πλέι οφ. Φυσικά, ο κύριος στόχος μας είναι να φτάσουμε ξανά σε ένα καλό επίπεδο αγωνιστικής φόρμας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μακάμπι: Ανακοίνωση για την είσοδο του κόσμου στο γήπεδο

Παρουσία φιλάθλων της θα υποδεχθεί η Μακάμπι τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι. Με τουλάχιστον…