Κεντρική Elite League Γερομιχαλός: «Και ποιος δε θα ήθελε να παίξει σε ένα Final-4»

Γερομιχαλός: «Και ποιος δε θα ήθελε να παίξει σε ένα Final-4»

dimitris geromixalos ermis sximatariou jpg

Ο Δημήτρης Γερομιχαλός θέλει να βρεθεί στο Final Four με τον Ερμή Σχηματαρίου

Ο Ερμής Σχηματαρίου θα συμμετάσχει στα playoff της Elite League και όπως είναι φυσικό τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Ο Δημήτρης Γερομιχαλός μίλησε για τη νίκη – πρόκριση επί της Δόξας Λευκάδας και δεν έκρυψε το πόσο θέλει να βρεθεί στο Final Four της Α2 Κατηγορίας.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο ΕΟΚ WebRadio:

Για το κίνητρο της συνέχειας: «Από μόνο του το να μπεις στα play-offs και να διεκδικήσεις στην πρόκριση στο Final-4 είναι κίνητρο για την κάθε ομάδα και τον κάθε παίκτη. Δε μπορώ να φανταστώ παίκτη που να μη θέλει να παίξει εκεί. Χθες (10/04) εξασφαλίσαμε την είσοδό μας στα play-offs, όπου θα παίξουμε με Ελευθερούπολη και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν για να μπούμε στο Final-4».

Για τη σειρά των play-offs με την Ελευθερούπολη: «Η Ελευθερούπολη είναι το φαβορί, έχει πλεονέκτημα έδρας. Έχει τερματίσει 2η στο πρωτάθλημα και αυτό κάτι δείχνει. Πιστεύω η σειρά θα κριθεί κυρίως στη θέληση, αυτά τα ματς είναι ποιος τα θέλει πιο πολύ και ποιος θα είναι πιο συγκεντρωμένος. Έχουμε πιθανότητες να περάσουμε στο Final-4 και θα δώσουμε τα πάντα για να περάσουμε».

Για το πόσο τους επηρέασε η αποχώρηση του Μπράιαντ: «Σίγουρα ήταν ένα σοκ για την ομάδα η φυγή του Ζακ. Δεν ήταν στο χέρι της ομάδας να τον κρατήσει, είχε ένα buy-out που το πλήρωσε ο Μίλων. Ο Ζακ είναι ο καλύτερος ξένος, ίσως και καλύτερος παίκτης, στο πρωτάθλημα. Εμείς έπρεπε να συνεχίσουμε, να κάνουμε τη δουλειά μας, να βγούμε λίγο πιο μπροστά οι υπόλοιποι παίκτες και να καλύψουμε το κενό. Ήρθε και ο ΜακΚίσσικ που είναι πολύ κάλος παίκτης και πλέον έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση, έχει “δεθεί” με την ομάδα και μας βοηθάει κι αυτός πολύ. Είχαμε κάποια αρνητικά αποτελέσματα, αλλά πλέον έχουμε επανέλθει, έχουμε αυτοπεποίθηση και θα πάμε για το καλύτερο».

Για τον Μπράντον ΜακΚίσσικ: «Προσφέρει άλλα πράγματα στην ομάδα απ’ ότι ο Μπράιαντ. Ο Ζακ είχε τρομερό ταλέντο επιθετικά, είναι ο 2ος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Ο Μπράντον μάς δίνει περισσότερα πράγματα στην άμυνα, έχει τρομερή αντίληψη αμυντικά, αλλά και επιθετικά είναι καλός παίκτης. Με τον Πανερυθραϊκό έβαλε 25 πόντους. Περιμένουμε πολλά από αυτόν στην επίθεση. Γενικά προσεγγίζουμε τα ματς διαφορετικά, δεν είμαστε τόσο παραγωγικοί στην επίθεση μετά την αποχώρηση του Μπράιαντ, αλλά προσπαθούμε να το καλύψουμε αλλιώς. Ο ΜακΚίσσικ βοηθάει πολύ και στην άμυνα».

Για την… περίεργη στατιστική του στα σουτ στο παιχνίδι με τη Δόξα, 5/7 τρίποντα και 0/8 δίποντα: «Εντάξει, μπήκαν τα τρίποντα, κάποια δίποντα ήταν και μακρινά. Σε εμένα συνήθως συμβαίνει το αντίθετο, έχω καλύτερο ποσοστό στα δίποντα και χειρότερο στα τρίποντα. Ίσως ήμουν σε καλύτερη μέρα από μακριά».

Για τις φετινές του εμφανίσεις: «Νιώθω άνετα στο γήπεδο, με εμπιστεύονται οι προπονητές μου, με εμπιστεύονται οι συμπαίκτες μου στον ρόλο που μου έχει δοθεί. Την ομάδα δεν τη βοήθησε που έφυγε ο Μπράιαντ, αλλά εγώ έπρεπε να βγω πιο μπροστά, μου είπε ο κόουτς τι έπρεπε να κάνω, έπρεπε να πάρω παραπάνω μπάλες και είμαι χαρούμενος που βοηθάω την ομάδα με αυτόν τον τρόπο. Από ‘κει και πέρα, όμως, δεν έχει σημασία τι θα κάνω εγώ. Καλά τα νούμερα, καλοί οι αριθμοί, αλλά αν δεν πάει καλά η ομάδα δεν επωφελείται κανείς. Το άθλημα είναι ομαδικό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Πανιώνιος: Πέρασε την πόρτα του χειρουργείου ο Χάλαρης (pic)

Ο Στέλιος Χάλαρης υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού Ο Στέλιος Χάλαρης στάθηκε άτυχος στα τελευτ…