Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Φασούλας: «Έτσι ονειρευόμαστε τον Επίτιμο Πρόεδρο»

Φασούλας: «Έτσι ονειρευόμαστε τον Επίτιμο Πρόεδρο»

Παναγιώτης Φασούλας

Ο Παναγιώτης Φασούλας δείχνει το μπάσκετ της επόμενης μέρας.

Με μια δήλωση, που βάζει κάθε κατεργάρη (βλέπε Λιόλιο) στον πάγκο του, που δείχνει ότι η διαχείριση του εθνικού μας σπορ δεν είναι υπόθεση ενός, που συμπεριλαμβάνει όλους εκείνους οι οποίοι «μας έβγαλαν στον δρόμο και μας έκαναν να κλαίμε από συγκίνηση», ο Παναγιώτης Φασούλας εξηγεί πώς πιστεύει ότι πρέπει να είναι ο «Επίτιμος Πρόεδρος» της ΕΟΚ.

Με ρόλο κι όχι διακοσμητικός, με σταθερή αντίληψη για τη χρησιμότητά του κι όχι με μικροπολιτική σκοπιμότητα, με ψάρεμα σε θολά νερά.

Ο Παναγιώτης Φασούλας δήλωσε:
«Πρόσφατα ανοίξαμε -παρά τα εμπόδια που κάποιοι επιχειρούν να βάλουν- έναν νέο δίαυλο διαρκούς επικοινωνίας με τα σωματεία και τους ανθρώπους του μπάσκετ. Από τη στιγμή που μας ζητήθηκε, θεωρούμε υποχρέωση μας να αναλύσουμε λεπτομερώς την άποψη μας, αναφορικά με τη θέση του «Επίτιμου Προέδρου» της ΕΟΚ.

Πρώτα απ’ όλα κανείς εξ ημών δεν αμφισβητεί τη μεγάλη διαδρομή και τη συνεισφορά του Γιώργου Βασιλακόπουλου στο οικοδόμημα του μπάσκετ στη χώρα. Το αντίθετο… Θεωρούμε ότι ο πρώην πρόεδρος έγραψε τη δική του ιστορία και παράλληλα έγινε κομμάτι της ιστορίας του αθλήματος.

Αν η πρόθεση του Βαγγέλη Λιόλιου ήταν να τιμήσει τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, πριν αποφασίσει να τον χρίσει «Επίτιμο Πρόεδρο» θα ήταν καλό να είχε αποφύγει τις κορώνες, περί ορκωτών λογιστών, οι οποίοι θα έψαχναν σε βάθος τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, περί «πληθώρας παράτυπων συμβάσεων στην ΕΟΚ» και τόσα άλλα ιδιαιτέρως προσβλητικά πρώην πρόεδρο και νυν επίτιμο πρόεδρο.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι για ψηφοθηρικούς λόγους, στοχεύοντας στα σωματεία που ακόμα τιμούν τον Γιώργο Βασιλακόπουλο (και καλά κάνουν), αποφάσισε να του δώσει έναν τίτλο, δίχως ρόλο. Εδώ ακριβώς είναι η διαφορά αντίληψής μας.

Για εμάς ο «Επίτιμος Πρόεδρος» πλέον του τιμητικού τίτλου είναι όπλο για την ΕΟΚ κι όχι μέσο για προεκλογικούς σκοπούς.

Η πρόταση μας, η οποία δεν αποσύρθηκε και δεν θα αποσυρθεί ποτέ, να γίνει ο Νίκος Γκάλης «επίτιμος» έγινε με αυτή τη σκέψη. Ο Νίκος, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, τα άλλα παιδιά του ’87, είναι οι άνθρωποι που έφεραν το μπάσκετ στην κορυφή, που το έκαναν «εθνικό σπορ».

Φασούλας: «Με αυτούς που μας έβγαλαν στους δρόμους»

Σκοπεύουμε -από τη στιγμή που τα σωματεία μας δώσουν τη δύναμη- να αξιοποιήσουμε τη δυναμική, το όνομα, την ολοκληρωμένη προσωπικότητα του Νίκου Γκάλη, αν κι εφόσον ο ίδιος θελήσει να διαθέσει και πάλι τον εαυτό του στην υπηρεσία τού αθλήματος, του Παναγιώτη Γιαννάκη και όλων εκείνων που διαχρονικά μας έβγαλαν στους δρόμους και μας έκαναν να κλαίμε από συγκίνηση. Από κοινού, ισότιμα, δίχως αποκλεισμούς, παιδιά και απόπαιδα θα ζητήσουμε από την Πολιτεία να ανταποδώσει στο άθλημά μας όσα το μπάσκετ έδωσε και συνεχίζει να δίνει στην κοινωνία.

Η διαφορά μας με τον κ. Λιόλιο είναι ότι εμείς δεν βολευόμαστε με λογιστική αύξηση των εσόδων, για να βολέψουμε τους δικούς μας ανθρώπους και να μην αποδώσουμε κάτι απ’ όλα αυτά στα κύτταρα του αθλήματος, τα σωματεία.

Εμείς, μαζί με τον Νίκο Γκάλη, θα διεκδικήσουμε και θα πετύχουμε την ισότιμη αντιμετώπιση του μπάσκετ με το ποδόσφαιρο. Όχι σε απόλυτους αριθμούς, αλλά στη λογική της επιβράβευσης των επιτυχιών, της κοινωνικής προσφοράς, της αντίληψης περί εθνικού σπορ.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι κομμάτι της ιστορίας, αλλά σήμερα ο Νίκος Γκάλης δικαιούται όχι μιας τιμητικής βράβευσης, αλλά να είναι στην κορυφή της πυραμίδας. Γιατί πάντα εκεί βρίσκονταν, γιατί όσο ψηλότερα κοιτάζει, τόσο ανεβάζει το άθλημά μας. Το γνωρίζω όσο λίγοι, γιατί ήμουν κι εγώ εκεί.

Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Λιόλιος περιορίζεται σε μικροπολιτικές κινήσεις, προκειμένου να ψαρέψει σε θολά νερά, γι’ αυτό και δεν τον κατηγορώ. Αυτό ξέρει, αυτό κάνει. Απλά, θυμίζω στους ανθρώπους των σωματείων την ιταλική παροιμία: «Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ»…
Πρώτα το Μπάσκετ»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Basket League: Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές των ημιτελικών

Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές των ημιτελικών της Stoiximan Basket League, Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τ…