Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 86-89 (vid)

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 86-89 (vid)

Ράιτ, Ολυμπιακός

That’s Wright! Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του.

Με ηγέτη τον Μόουζες Ράιτ ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 στο Βελιγράδι, καθώς μετά την Παρτιζάν νίκησε και τον Ερυθρό Αστέρα (86-89), εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην εξάδα και περιμένει κάποιο δώρο για να αναρριχηθεί και πιο ψηλά, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι στα πλέι οφ.

Ο Ράιτ ήταν ο καταλύτης του αγώνα. Παρότι στην πρώτη του είσοδο δεν ήταν ιδιαιτέρως επιδραστικός, στο τέταρτο δεκάλεπτο έκανε ό,τι ήθελε. Αποτέλεσμα; Σε 16.34’’ πέτυχε 20 πόντους με συγκλονιστικά στατιστικά (για ψηλό), που μεταφράζονται σε 5/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο 7/10 βολές, αλλά και 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα για 1 λάθος. Όλα αυτά οδήγησαν στο 25 στο σύστημα αξιολόγησης, αλλά κυρίως οδήγησαν στη νίκη την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο καλός όσο θα περιμέναμε. Οι 86 πόντοι είναι πολλοί, όπως και το γεγονός ότι οι Σέρβοι είχαν +21 πόντους στις τρεις από τις τέσσερις περιόδους. Βεβαίως, στο τέλος της ημέρας αυτό που μετρά είναι η νίκη κι οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, μένοντας μόνο μια φορά πίσω στο σκορ, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Κόντρα στη γενικότερη εικόνα της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πολλή δουλειά στην άμυνα, που μεταφράστηκε σε παθητικό 14 πόντων. Ο Μπαρτζώκας είχε στοχεύσει στους Νέντοβιτς και Τεόντοσιτς, οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν κι οι «ερυθρόλευκοι» θα έπαιρναν ακόμα μεγαλύτερη διαφορά, αν ήταν πιο εύστοχοι στην επίθεση.

Το 14-23 δεν είχε συνέχεια ως προς το πίσω μέρος τού γηπέδου. Ο Χάνγκα έδωσε συνέχεια στη σπουδαία εμφάνιση στη Μαδρίτη κι ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε λύσεις στην επίθεση. Με τους 15 πόντους του Ούγγρου σε αυτό το διάστημα, οι γηπεδούχοι κόλλησαν στην πλάτη τής ελληνικής ομάδας.

Οι παλιοί… γνωστοί

Ο Ολυμπιακός είχε παίκτες στην επιθετική εξίσωση, έπαιρνε μέχρι και διψήφιες διαφορές, αλλά στο τέλος του ημιχρόνου η διαφορά ήταν αναιμική (39-42). Η ομάδα τού Σφαιρόπουλου είχε χτίσει ψυχολογία. Ο Μπολομπόι, αν και ένιωθε τη μοναξιά τού σχοινοβάτη στο «ζωγραφιστό», έκανε εξαιρετικό ματς, με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Ο Νέντοβιτς εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και με 15 πόντους έγινε παράγοντας του αγώνα (προσθέστε και 4 ασίστ για 3 λάθη). Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Τεόντοστις τέλειωσε το ματς με 6 πόντους και 8 ασίστ, ενώ κι ο Γκεντράιτις με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ έκανε ζημιά. Οι παλιοί γνωστοί (Νέντοβιτς, Μπολομπόι και Τεόντοσιτς) ήταν αυτοί που προβλημάτισαν την άμυνα του Μπαρτζώκα.

Με την άμυνα να μην είναι στα συνήθη στάνταρ ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις στην επίθεση από πολλούς διαφορετικούς παίκτες. Σκόραραν και οι 12, με τον Ουόκαπ να έχει 12 πόντους, 4 ριμπάουντ 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος, τον Γκος να έχει 10 (με ένα χαμένο σουτ), 1 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα για τρία λάθη. Βάλτε και τους 5 πόντους του Μήτρου-Λονγκ και τις 2 ασίστ κι έχετε όσα πήρε ο Μπαρτζώκας από τους «άσους» του.

Σταθερά καλός ο Παπανικολάου σταμάτησε στους 12 πόντους, μαζεύοντας 4 ριμπάουντ και μοιράζοντας 6 ασίστ, σε μια σπουδαία βραδιά. Ο Πίτερς είχε 9 πόντους (οικονομικούς), αλλά προβλήματα στην άμυνα, ο ΜακΚίσικ 7 χωρίς να χάσει σουτ (και 2 κλεψίματα), ο Φαλ 4 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, αλλά τη διαφορά την έκανε ο Ράιτ.

Αυτός αποφάσισε για την τύχη τού αγώνα. Χάρη στον Αμερικανό ο Ολυμπιακός απέδρασε με το «διπλό» από το Βελιγράδι κι ας έχασε δύο βολές στο τέλος ο Μήτρου-Λονγκ, κρατώντας «ζωντανούς» τους γηπεδούχους ως το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 39-42, 64-65, 86-89.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…