Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ΕΟΚ: Δεν είναι ακατάλληλοι. Είναι επικίνδυνοι

ΕΟΚ: Δεν είναι ακατάλληλοι. Είναι επικίνδυνοι

ΕΟΚ, Λιόλιος

Βαράει διάλυση η ΕΟΚ. Άσχετοι παράγοντες καταστρέφουν τα πρωταθλήματα.

Αν μπείτε στο site της ΕΟΚ θα διαβάσετε πως στις 13-14 Απριλίου στην Κέρκυρα θα διεξαχθεί το Final-4 τού πρωταθλήματος U21. Τα ζευγάρια είναι Ιόνιος – Όλυμπος και Μίλων/Ίκαρος Καλλιθέας – Χολαργός. Κανονικά έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί ο Νίκος Νικολόπουλος κι ο Απόλλων Καλαμαριάς να είναι στα κάγκελα, αλλά φαίνεται πως το «σφάξε με αγά να αγιάσω» έγινε τρόπος έκφρασης.

Πάμε να δούμε την ιστορία. Στους προημιτελικούς για τον Βορρά έγινε ο αγώνας Απόλλων Καλαμαριάς – Όλυμπος. Το ματς έληξε ισόπαλο (62-62) και βάσει προκήρυξης της ΕΟΚ αυτό έπρεπε να είναι το σκορ τού αγώνα και να λυθούν οι εκκρεμότητες στο δεύτερο παιχνίδι. Οι παράγοντες του αγώνα δεν γνώριζαν κι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Νίκο Νικολόπουλο. «Παίξτε παράταση» τους είπε ο κορυφαίος παράγοντας της ΕΟΚ και το ματς (κακώς) τέλειωσε 70-75 (δείτε εδώ).

ΕΟΚ, Απόλλων Καλαμαριάς, Όλυμπος

Στον Νότο το Χολαργός – Αμύντας έληξε επίσης ισόπαλο (82-82), αλλά εκεί κάτι παραπάνω γνώριζαν, δεν χρειάστηκε να επικοινωνήσουν με παράγοντες της ΕΟΚ, έκλεισαν το φύλλο αγώνα και πήγαν σπίτι τους. Στου επαναληπτικούς το Αμύντας – Χολαργός τέλειωσε 95-97 και ο Χολαργός πέρασε στο Final-4. Το Όλυμπος – Απόλλων Καλαμαριάς τέλειωσε 56-57 και ω του θαύματος πέρασε ο Όλυμπος!

Η άγνοια καλύπτεται από τον τρόμο

Θα περίμενε κανείς να έχει βγει ο Απόλλων και να έχει κρεμάσει στα μανταλάκια τη διοίκηση της ΕΟΚ. Όχι βέβαια. Ας χάνουν τα παιδιά την ευκαιρία να διεκδικήσουν έναν τίτλο, να πάρουν μόρια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θα τους τα δώσει ο Λιόλιος.

Θα περίμενε κανείς να έχει βγει ο Νίκος Νικολόπουλος (φίλε, αλλιώς σε είχα γνωρίσει) και να πει «ήταν ανεπίτρεπτο το λάθος μου, αλλοίωσα το αποτέλεσμα, παραιτούμαι». Γιατί να το κάνει; Το πολύ να δώσουν μια εμφάνιση και 10 μπάλες και όλα ξεχνιούνται.

Αν πάλι θεωρούν ότι ορθώς έγινε αυτή η διαδικασία, έπρεπε να κρεμάσουν ανάποδα τον κομισάριο και τους διαιτητές του αγώνα στον Χολαργό. Γιατί ΜΟΝΟ στην ΕΟΚ τού Λιόλιου, σε αυτή τη διαλυμένη ομοσπονδία, μπορεί να γίνει Final-4 με δύο αντικρουόμενα αποτελέσματα.

Δεν είναι άσχετοι. Είναι επικίνδυνοι για το άθλημα. Δυο δεμάτια άχυρα να τους βάλεις να ξεχωρίσουν, θα τα κάνουν θάλασσα. Η πλάκα είναι ότι επαίρονται για το έργο τους στην ΕΟΚ. Ποιοι έργο βρε κακόμοιροι, που έχετε ξεφτιλίσει τα πάντα;

Κύριε Λιόλιο, πάρε αγκαλιά τον κύριο Νικολόπουλο και πηγαίντε να δείτε τα παιδιά του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Πες τους και την τρομερή σου ατάκα «δεν θέλω να δω παιδί να κλαίει». Κάτι θα σου απαντήσουν, αλλά δεν θα σου αρέσει. Θα σου πουν πού να πας εσύ κι η παρέα σου.

Αντί επιλόγου: Η κεντρική φωτογραφία αποτελεί και πρόταση προς το Δ.Σ. της ΕΟΚ και προσωπικά τον Βαγγέλη Λιόλιο. Πάρε μια μπάλα μπάσκετ, βάλτη σε μια κατσαρόλα κι όταν αρχίσει να βράζει πάρε μια πετσέτα και κάνε βαθιές ανάσες από πάνω από την κατσαρόλα. Πού ξέρεις, κάτι μπορεί να μάθεις…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάρβιν Χαμ στους Λέικερς

Πιθανό να ντραφτάρουν τον Μπρόνι Τζέιμς οι Λέικερς Η χρονιά για τους Λος Άντζελες Λέικερς …