Κεντρική Basket League ΑΕΚ Χωρίς κόσμο η ΑΕΚ με Λαύριο και ΠΑΟΚ

Χωρίς κόσμο η ΑΕΚ με Λαύριο και ΠΑΟΚ

Κουζμίνσκας ΑΕΚ - Μαρούσι

Τιμωρία της ΑΕΚ από τη ΔΕΑΒ με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων

Η σεζόν 2023-24 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ Betsson, όμως ολοκληρώνεται με τον πλέον εφιαλτικό τρόπο σε όλα τα επίπεδα. Από τη μία η αγωνιστική αποτυχία της Ένωσης να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που τέθηκαν, από την άλλη η νέα τιμωρία της ΔΕΑΒ.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα, στην Πάτρα ένα μπουκάλι έπεσε προς τις αστυνομικές δυνάμεις, κάτι το οποίο κατέγραψαν οι εκπρόσωποι της ΔΕΑΒ που βρέθηκαν στο κλειστό της Περιβόλας το απόγευμα του Σαββάτου. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η Ένωση να δεχτεί νέα τιμωρία, αυτή τη φορά πιο βαριά σε σχέση με την προηγούμενη.

Η Ένωση τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για την ρίψη του αντικειμένου, το οποίο δεν έπεσε μέσα στο παρκέ, αλλά περιμετρικά αυτού και δεν επηρέασε σε καμία περίπτωση το παιχνίδι. Οι «κιτρινόμαυροι» άλλωστε ήταν οι πρώτοι που είδαν να εφαρμόζεται το νέο μέτρο από την Κυβέρνηση, όταν και τιμωρήθηκε η έδρα τους, το κλειστό των Λιοσίων, με μία αγωνιστική, για ρίψη αντικειμένου στο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR.

Έτσι, τα δύο τελευταία παιχνίδια του τρίτου γύρου του πρωταθλήματος, απέναντι σε Λαύριο και ΠΑΟΚ, στο κλειστό των Λιοσίων, θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία κόσμου στις εξέδρες και μάλιστα σε περίπτωση που η ΑΕΚ Betsson δεν καταφέρει να βρεθεί στις θέσεις 7 ή 8, τότε η σεζόν θα τελειώσει χωρίς την παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο.

Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ και δεν υπάρχει το δικαίωμα της έφεσης, γεγονός που σημαίνει πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πορευτούν με βάση την απόφαση της ΔΕΑΒ. Άλλωστε το παιχνίδι με το Λαύριο θα διεξαγόταν ούτως ή άλλως σε κλειστές πόρτες, καθώς η ΑΕΚ Betsson είχε δεχτεί τιμωρία και από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για γεγονότα που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι με το Περιστέρι (ένταση στις court seats).

  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αφεντικό στο Λος Άντζελες οι Μάβερικς

Προβάδισμα με 3-2 για τους Μάβερικς και τον Ντόνσιτς. Με μια εμφατική εμφάνιση οι Ντάλας Μ…