Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 76-95 (vid)

Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 76-95 (vid)

ΜακΚίσικ, Ζαλγκίρις, Ολυμπιακός

Έχει βρει τον τρόπο να το κάνει να μοιάζει εύκολο ο Ολυμπιακός.

Θεωρητικά ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα στο Κάουνας ήταν υψηλός. Είτε γιατί ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις παίκτες εκτός μάχης (Γκος, Μιλουτίνοφ, Μήτρου-Λονγκ, Λαρεντζάκης), είτε γιατί η Ζαλγκίρις ήταν ανεβασμένη, είτε γιατί η νίκη ήταν αναγκαία και ικανή συνθήκη για να συνεχίσουν οι «ερυθρόλευκοι» να κυνηγούν καλό πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα. Το 76-95 δείχνει ότι η παρέα τού Μπαρτζώκα έχει βρει τον τρόπο να επιβάλει τον ρυθμό της και να κάνει τη νίκη να μοιάζει εύκολη υπόθεση.

Υπάρχει ένα επαναλαμβανόμενο σενάριο: Ο Ολυμπιακός παίζει στα όρια του… δισταγμού στο πρώτο μισό, κρατώντας δυνάμεις, θέλοντας να μείνει κοντά στον αντίπαλο και στο τρίτο δεκάλεπτο ανοίγει τον ρυθμό, για να κρατήσει με άνεση τη νίκη στην τελευταία περίοδο. Με τον ίδιο τρόπο κέρδισε διαδοχικά Άλμπα, Μπάγερν (εκτός), Βαλένθια (εκτός) και τώρα Ζαλγκίρις (εκτός), αλλά και Προμηθέα, Παναθηναϊκό στο Κύπελλο.

Οι… παλιοί βγήκαν μπροστά

Μιλήσαμε για τέσσερις τραυματίες, αλλά πρόβλημα αντιμετώπιζε κι ο Παπανικολάου, κάτι που δεν φάνηκε στο παρκέ, καθώς ο αρχηγός έδειξε τη συνηθισμένη του αυταπάρνηση. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πολύ καλή άμυνα, κράτησε χαμηλά τη Ζαλγκίρις (4-10), έχοντας σημείο αναφοράς τον Φαλ, αλλά κυρίαρχο του παιχνιδιού τον Ουόκαπ.

Ο «Θωμάς» ήταν απολαυστικός. Τέλειωσε το ματς με 22 πόντους, έχοντας 5/5 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα για 2 λάθη. Απολαυστικός. Δεν ήταν μόνος. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, που έληξε με 20-23, ο ΜακΚίσικ έδειξε ότι ένιωθε καλά. Τέλειωσε το ματς με 20 πόντους, με 5/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, δίχως λάθος. Από αυτούς τους δύο παίκτες ο Ολυμπιακός πήρε 10/10 δίποντα!

Το ημίχρονο, με το ρολόι να δείχνει ότι απομένουν 4.8 δευτερόλεπτα, έμοιαζε να λήγει ισόπαλο (39-39). Ο Μπαρτζώκας πήρε τάιμ άουτ, ο ΜακΚίσικ έκανε την επαναφορά από την τελική γραμμή, πήρε την μπάλα, έτρεξε περισσότερα από 30 μέτρα και κάρφωσε σαν… μανιακός. Ήταν το μήνυμα ότι το δεύτερο ημίχρονο θα ήταν δύσκολο για τους Λιθουανούς.

Το… κλασικό τρίτο δεκάλεπτο

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο μισό, αποφασισμένος να μην δώσει δικαίωμα αμφισβήτησης από την παρέα τού Τρινκιέρι. Ο Ουόκαπ ξεκίνησε τον χορό (42-47), ακολούθησε ο Πίτερς (45-51) και μετά μπήκε στην εξίσωση ο Ράιτ, που με έξι γρήγορους πόντους «έγραψε» το 49-64. Όταν έβαλε και το κάτι τις του ο ΜακΚίσικ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στους 28 πόντους στην περίοδο, τέλειωσαν με το σκορ στο 56-69 κι από εκείνο το σημείο δεν υπήρχε επιστροφή για τη Ζαλγκίρις.

Όσο κι αν προσπάθησαν ο Σμιτς κι ο Έβανς ο Ολυμπιακός είχε πολλούς παίκτες στην επιθετική εξίσωση. Έτσι κι αλλιώς σκόραραν κι οι 10 που χρησιμοποιήθηκαν. Εκτός των Ουόκαπ / ΜακΚίσικ, ο Πίτερς έκανε άλλο ένα πολύ καλό και παραγωγικό παιχνίδι, με 16 πόντους (3/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές). Ο Ράιτ ήταν διψήφιος (11 πόντοι), ο Φαλ με 4 πόντους, 6 ριμπάουντ 3 ασίστ και 2 κοψίματα ήταν εκεί, ενώ κάτω από τα ραντάρ πέρασε ο Παπανικολάου, που πρόσφερε 7 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ κι 1 κλέψιμο.

Ο Ολυμπιακός έφτασε πιο εύκολα απ’ ότι περίμενε κανείς στις 16 νίκες, έχοντας πλέον τα δύο επόμενα ματς στην έδρα του, με ομάδες της ίδιας ταχύτητας (Βίρτους και Παναθηναϊκό), που είναι μια νίκη πάνω από αυτόν…

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 39-41, 56-69, 76-95.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…