Κεντρική Γυναίκες Σε αποσύνθεση το μπάσκετ γυναικών

Σε αποσύνθεση το μπάσκετ γυναικών

Λιόλιος, μπάσκετ γυναικών

Καμία μέριμνα, κανένα ενδιαφέρον για το μπάσκετ γυναικών.

Το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στην Α2 γυναικών έφθασε στον 2ο γύρο και όπως -δυστυχώς- είχαμε προβλέψει και φοβόμασταν η πρώτη αποχώρηση έγινε. Γιατί να πάει να παίξει ο Σπαρτιατικός στα Γιάννινα, αφού δεν έχει κανένα νόημα;

Δεν μπορούσε να ανέβει, δεν είχε καμία επίπτωση, δεν είχε πολλές πιθανότητες να κερδίσει, οι κοπέλες θα γίνονταν κουρέλια από την κούραση του ταξιδιού και -το βασικότερο- τα έξοδα ήταν πολλά. Η αξιοπιστία του πρωταθλήματος, τα περιττά έξοδα και η κούραση των άλλων ομάδων, που μετακινήθηκαν στην Σπάρτη, ουδόλως ενοχλεί κανένα. Φαντάζομαι ούτε την ίδια την Ομοσπονδία.

Το ωραιότερο όλων είναι την προηγούμενη εβδομάδα έγινε σεμινάριο προπονητών (το γνωστό, με την ίδια θεματολογία και πρόγραμμα του μπάσκετ γυναικών) από τον Τομέα Γυναικών, με θέμα το αναπτυξιακό πρόγραμμα του μπάσκετ γυναικών. Η ΕΟΚ το διαφήμισε και αποφάνθηκε για την τεράστια επιτυχία του.

Πράγματι, αυτό φάνηκε άμεσα, την αμέσως επόμενη εβδομάδα, με την αποχώρηση της πρωταθλήτριας ομάδας της περιοχής! Τι θέλετε να μας πείτε, ότι λέει ψέματα η Ομοσπονδία; Ποτέ. Αφού έχει πρόγραμμα και σχέδιο, αφού είναι ειδικοί, αφού είναι τεχνοκράτες. Κάποιες αστοχίες δεν αλλάζουν το γεγονός ότι το πλάνο στο μπάσκετ γυναικών πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Νικάμε αδέρφια! Όλοι στον έβδομο ουρανό.

Πάμε και λίγο στα των πρωταθλημάτων. Η άνοδος στον όμιλο του Βορρά θα παιχθεί μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και Κομοτηνής, στο τελευταίο παιγνίδι μέσα στον Βόλο. Οι άλλες δυο ομάδες που συμπληρώνουν (Ηρακλής Κοζάνης και Κούπα Κιλκίς) ελλείψει ενδιαφέροντος θα αποτελούν σάκο του μποξ και τα παιχνίδια τους -ευχόμαστε και πρέπει να γίνουν- θα είναι τυπική διαδικασία, όπως φαίνεται και από τα τελευταία αποτελέσματα.

Εδώ αρχίζουν τα ζόρια

Η άνοδος στον άλλο όμιλο θα παιχθεί μεταξύ του Απόλλωνα Χαλκίδας, του ΑΓΣΙ και της Ολυμπιάδας Λεχαίου. Φυσικά θα παίξουν καθοριστικό ρόλο οι μεταξύ τους αγώνες. Να επισημάνω ότι το τελευταίο ματς είναι Ολυμπιάδα – Απόλλων. Προφανώς και έχουν σημασία και τα προηγούμενα αποτελέσματα, αλλά μπορεί να πάμε σε… θρίλερ. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, σχετικά με τους ομίλους της επόμενης Α2 γυναικών.

Αν τυχόν δεν ανέβει ο ΑΓΣΙ (είναι πιθανό) η διαμόρφωση των δυο ομίλων γίνεται άνιση. Ο όμιλος του Νότου μπορεί να αριθμεί 16 ομάδες (δύο έρχονται από την Α1 και τέσσερις από τα τοπικά) κι ο αντίστοιχος του Βορρά 11 ομάδες (δύο έρχονται από τα τοπικά).

Μεγάλο πρόβλημα το πώς θα φτιάξετε τους ομίλους. Κύριε Λιόλιο προετοιμαστείτε πριν να είναι αργά. Σας βοηθάμε, όχι γιατί σας συμπαθούμε, αλλά επειδή αγαπάμε το μπάσκετ και δη των γυναικών. Εσείς κι οι συνεργάτες σας δεν πείθετε. Πάρτε τη βοήθεια του κοινού, για να μειώσετε το αρνητικό σας αποτύπωμα στον χώρο.

Είναι λυπηρό ότι θα πέσουν πιθανότατα τέσσερις επαρχιακές ομάδες στα τοπικά και θα ανέβουν τρεις στην Α2. Η συρρίκνωση συνεχίζεται, αργά και σταθερά. Οι αποχωρήσεις ομάδων αποτελούν κανόνα. Δεδομένο ότι κάτι πρέπει να κάνει η ΕΟΚ, για να μην εξαφανιστεί το μπάσκετ γυναικών από την περιφέρεια, αλλά δεν μπορεί.

Γι’ αυτό, ή μάλλον και γι’ αυτό, φωνάζω. Αφήστε να το κάνουν άλλοι, που έχουν σχέση με το μπάσκετ, που έχουν εδώ και δεκαετίες πραγματική κι όχι επιδερμική επαφή με το μπάσκετ γυναικών. Πώς το έλεγε η διαφήμιση, ελαφρώς παραφρασμένη; Έκαστος στο είδος του κι ο Λιόλιος στους καφέδες

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …