Κεντρική Διεθνή Basketball Champions League Προμηθέας Πάτρας – Χάποελ Χολόν 92-93

Προμηθέας Πάτρας – Χάποελ Χολόν 92-93

promitheas xapoel xolon jpg

Δεν τα κατάφερε απέναντι στη Χαποελ Χολόν ο Προμηθέας.

Ο Προμηθέας Πάτρας έχασε την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση από σήμερα στη φάση των 8 του Basketball Champions League. Οι Πατρινοί ηττήθηκαν εντός έδρας από τη Χάποελ Χολόν με 93-92, αλλά κράτησαν τη διαφορά και τη δεύτερη θέση. Πλέον, η ομάδα της Πάτρας κρατάει στα χέρια της την τύχη της, καθώς με νίκη επί της ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην κεφαλή του σκορ (10-9). Ο Προμηθέας είχε τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο και με τον εξαιρετικό Κάουαν κατάφερε να έχει τα ηνία του σκορ, με τους Ισραηλινούς όμως να μην του επιτρέπουν να ξεφύγει (24-21). Η εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, άλλαξε πλήρως.

Ο Προμηθέας στη δεύτερη περίοδο δεν έβρισκε τρόπο να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι και σκόραρε με το σταγονόμετρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι τελείωσε το πρώτο μέρος μόλις με 2 στα 13 σουτ τριών πόντων. Η Χάποελ Χολόν, όπως ειναι φυσικό, δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο. Οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστή τον ΜακΚαλ και με 7/12 τρίποντα έφεραν τούμπα το ματς και μάλιστα πήγαν στα αποδυτήρια με διψήφιο προβάδισμα (34-47).

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε την ίδια εικόνα με το δεύτερο. Η Χάποελ Χολόν ειχε τον πλήρη έλεγχο και δεν επετρεψε στον Προμηθέα να ρίξει τη διαφορά (59-73). Οι Πατρινοί δεν είχαν πει, όμως, την τελευταία τους λέξη. Μπορεί οι γηπεδούχοι να ήταν πίσω στο σκορ, αλλά στα τελευταία δύο λεπτά έκανε την αντεπίθεση του. Οι παίκτες του Προμηθέα με εξαιρετική άμυνα και σωστές επιλογές έφτασαν μια ανάσα από την ανατροπή.

Ο Χέιλ πήρε την ευθύνη στην τελευταία επίθεση, αλλά έκανε λάθος και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή. Η Χάποελ Χολόν άντεξε τελικά και πήρε τη νίκη με 93-92.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 34-47, 59-73, 92-93

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Basketball Champions League

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…