Κεντρική Basket League Αγώνες Περιστέρι – Ολυμπιακός 67-85

Περιστέρι – Ολυμπιακός 67-85

mixalis lountzis olympiakos peristeri jpg

Χωρίς να φορτσάρει και με αρκετές απουσίες πέρασε από το Περιστέρι ο Ολυμπιακός – Τραυματίστηκε ο Ουόκαπ

Εύκολο βράδυ είχε ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι, καθώς δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη με 85-67. Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν σοβαροί και παρότι έχασαν τον Ουόκαπ με τραυματισμό κατά τη διάρκεια του ματς δεν πτοήθηκαν και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Πίτερς, ενώ καλή παρουσία είχε και ο Λούντζης ο οποίος ήταν το μοναδικό playmaker για τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο μέρος.

Το Περιστέρι μπήκε δυνατά αμυντικά και αποφάσισε να πιέσει ασφυκτικά. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν πριν συμπληρωθούν 3′ να φτάσει τα πέντε φάουλ και να στείλει τον Ολυμπιακό στο μπόνους. Οι ερυθρόλευκοι σταδιακά άρχισαν να τρέχουν και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (5-9). Η ομάδα του Πειραιά πάτησε γκάζι και με εξαιρετική άμυνα, αλλά και επιθετική λειτουργία εκτόξευσε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (7-18). Ο Πίτερς έκανε ότι ήθελε στο παρκέ (11 πόντοι) και οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης (14-25).

Ο Ουόκαπ τραυματίστηκε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (γύρισε το πόδι του) και η απουσία του στη δεύτερη περίοδο σε συνδυασμό με τα τέσσερα φάουλ του ΜακΚίσικ έδωσαν την ευκαιρία στο Περιστέρι να επιστρέψει. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την εικόνα τους, γύρισαν καλύτερα την μπάλα και κατάφεραν να πλησιάσουν στους 4 πόντους (28-32). Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησαν τα νεύρα εκατέρωθεν και με τους διαιτητές μάλιστα να διακόπτουν και το ματς για υβριστικά συνθήματα. Στα λεπτά, που παίχτηκαν μπάσκετ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και με τον εξαιρετικό Πετρούσεφ ανέκτησε διψήφιες διαφορές και πήγε στα αποδυτήρια με τη διαφορά στους εννιά πόντους (49-48).

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο δεύτερο μέρος. Ο Μιχάλης Λούντζης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία από τον Μπαρτζώκα και ήταν εκ των διακριθέντων των ερυθρολεύκων (43-58). Η διαφορά είχε συνεχώς ανοδικές τάσεις και έφτασε ακόμη και 20 με τον Πίτερς να είναι ασταμάτητος (48-70). Το Περιστέρι δεν έδειχνε ικανό να ακολουθήσει τον ρυθμό των Πειραιωτών και περιορίστηκε σε… δεύτερο ρόλο.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το προβάδισμα και ο Έλληνας τεχνικός είχε την ευκαιρία να κάνει δοκιμές. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 85-67.

Τα δεκάλεπτα: 14-25, 39-48, 48-70, 67-85

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…