Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παρτιζάν – Μπασκόνια 87-83 (vid)

Παρτιζάν – Μπασκόνια 87-83 (vid)

Avramovic partizan baskonia jpg

Συνεχίζει τη “μάχη” για την είσοδο στα playin η Παρτιζάν

Μια σημαντική νίκη πανηγύρισε η Παρτιζάν, η οποία έμεινε ζωντανή για τα playin. Οι Σέρβοι ύστερα από ένα πραγματικό ντέρμπι, στο οποίο είχαν το προβάδισμα, επικράτησαν της Μπασκόνια με 87-83. Ο Ομπράντοβιτς είχε σε εξαιρετική ημέρα τρεις παίκτες του και συγκεκριμένα τους Καμίνσκι, Καμπόκλο και Πάντερ.

Η Παρτιζάν ήταν φανταστική στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και δεν έχανε σουτ. Οι Σέρβοι με 5/9 δίποντα και 3/3 τρίποντα πήραν εξ αρχής τον έλεγχο και τα ηνία στο σκορ (19-14). Η Μπασκόνια προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ και να μην αφήσει τους γηπεδούχους να ξεφύγουν. Οι Βάσκοι τα κατάφεραν, αλλά η ομάδα του Ομπράντοβιτς είχε τον έλεγχο (23-16).

Το ντέρμπι μεταξύ των δυο ομάδων συνεχίστηκε. Η Μπασκόνια βελτιωσε την εικόνα της και κατάφερε να διεκδικήσει στα ίσια το ματς. Η Παρτιζάν κράτησε σταθερά το προβάδισμα της και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Καμπόκλο (15 πόντοι) και με άξιο συμπαραστάτη του τον Αβράμοβιτς (9 πόντοι) κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο μπροστά στο σκορ (44-42).

Η Παρτιζάν μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι στο δεύτερο μέρος με σκοπό να χτίσει διαφορά. Οι Σέρβοι κατάφεραν έχτισαν διψήφιες διαφορές, αλλά οι Βάσκοι προσπαθούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό. Η Μπασκόνια, όμως, δεν βρήκε τρόπους κυρίως αμυντικά και οι γηπεδούχοι κράτησαν τα ηνία (69-60). Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο.  Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς είχαν τον έλεγχο και κράταγα σταθερά τα ηνία (80-71).

Ο Μάρκους Χάουαρντ έκανε τα πάντα για να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Αμερικανός γκαρντ με συνεχόμενα καλάθια έφτασε τους 24 πόντους και έριξε τη διαφορά στους 4 (85-81) 1′ πριν το τέλος. Ο Χάουαρντ συνέχισε το κρεσέντο του και λενακομη ένα καλάθι μείωσε σε 85-83 39″ πριν το τέλος. Ο Ντόζιερ έδωσε λύση στην Παρτιζάν και με καλάθι 18″ πριν το φινάλε έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στους γηπεδούχους (87-83). Στα τελευραια δευτερόλεπτα δεν άλλαξε κάτι και οι Σέρβοι πήραν τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 44-42, 69-60, 87-83

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…