Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

grant panathinaikos paok jpg

«Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο

Στις νίκες επέστρεψε ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» για τρία δεκάλεπτα δυσκολεύτηκαν απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά κατάφεραν να πάρουν τελικά τη νίκη με 89-73. Οι παίκτες του Αταμάν στο τέταρτο δεκάλεπτο κυριάρχησαν και «καθάρισαν» το ματς. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν ανταγωνιστικός, άντεξε για 30 λεπτά, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν μπόρεσε να μείνει κοντά στο σκορ. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γκραντ με 15 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησαν Γκριγκόνις (14 πόντοι), Ναν (11 πόντοι) και Σλούκας (10 πόντοι). Στην αντίπερα όχθη, ξεχώρισαν οι Μίχαλακ (14 πόντοι) και Φρίντρικσον (13 πόντοι).

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τις εναλλαγές στο σκοράρισμα να είναι συνεχής. Ο ΠΑΟΚ είχε το προβάδισμα στο ξεκίνημα, αλλά ο Παναθηναϊκός με ένα σερί 9-0 πήρε τα ηνία στο σκορ (11-16). Οι δύο ομάδες παρέμειναν κοντά στο σκορ μέχρι και το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με τους πράσινους να έχουν ένα ισχνό προβάδισμα (22-24). Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Ο Δικέφαλος του Βορρά στεκόταν εξαιρετικά στο παρκέ και έβαλε δύσκολα στο τριφύλλι. Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες του Αταμάν πήγαιναν «σβηστά» στο πρώτο μέρος δείχνοντας σημάδια κόπωσης, που είναι λογικό μετά τη σκληρή «μάχη» με τον Ολυμπιακό την περασμένη Πέμπτη. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ναι μεν οι φιλοξενούμενοι να είναι μπροστά στο σκορ, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν συνεχώς σε απόσταση αναπνοής (42-46).

To ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την εξαιρετική του εμφάνιση και παρότι δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος παρέμεινε κοντά στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έδειχνε εμφανώς κουρασμένος, αλλά με μεγάλα σουτ τριών πόντων από Γκριγκόνις και Ερνάνγκομεθ διατηρούσε το προβάδισμα του και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +6 (58-64). Οι δύο ομάδες ήταν επιρρεπής στα λάθη και χαρακτηριστικό είναι ότι μέτρησαν 27 λάθη (13-14) έως το τέλος της τρίτης περιόδου.

Η τελευταία περίοδος, όμως, ήταν τελείως διαφορετική. Ο Παναθηναϊκός μπήκε με σκοπό να τελειώσει την υπόθεση νίκη και να μην «χτυποκαρδίσει» στο φινάλε. Οι πράσινοι πίεσαν στην άμυνα, κυκλοφόρησαν την μπάλα και με συνεχόμενα εύστοχα μακρινά σουτ έστειλαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (63-78). Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να επιστρέψει ξανά. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα τους εύκολα και τελικά πήραν τη νίκη με 89-73.

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 42-46, 58-64, 73-89

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…