Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Βιλερμπάν 85-67 (vid)

Παναθηναϊκός – Βιλερμπάν 85-67 (vid)

Γκραντ, Παναθηναϊκός

Έβγαλε την υποχρέωση ο Παναθηναϊκός.

Στοιχείο ομάδας υψηλού επιπέδου είναι να ξέρει πότε ανεβάζει στροφές και πότε πάει… σβηστή. Απέναντι στη Ρεάλ ο Παναθηναϊκός έφτασε στα… κόκκινα, κόντρα στη Βιλερμπάν δεν χρειάστηκε παρά κάποια μικρά καλά διαστήματα για να πάρει την πιο… προβλεπόμενη νίκη της σεζόν. Το 85-67 είναι κολακευτικό για τη συνολική εικόνα των «πρασίνων», ενδεικτικό για τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Μάταια προσπαθούσε ο Αταμάν όλη την εβδομάδα να πείσει τους παίκτες του ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Στο μεγαλύτερο διάστημα ο Παναθηναϊκός έδωσε δικαιώματα και στις δύο πλευρές τού παρκέ, όμως η ποιοτική διαφορά σε συνδυασμό με τη διαφορά στόχων ήταν αρκετά για να κάνουν τη διαφορά.

Προσθέστε την πολύ καλή εμφάνιση του Γκραντ, ο οποίος ήταν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης μέσα στο πνεύμα. Μην σας ξεγελούν οι πόντοι, ο Ναν ήταν σε πολύ κακή βραδιά, ο Μήτογλου σε ματς που δεν του πήγε κρατά τα ριμπάουντ που μάζεψε, ο Ερνανγκόμεθ έπαιξε καλά μόνο στο τέλος.

Βεβαίως, ήταν σε πολύ καλή βραδιά ο Σλούκας, με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ κι 8 ασίστ κι όταν είναι καλά ο Σλούκας γίνεται καλά κι ο Λεσόρ. Προσθέστε και τον σταθερό και ποιοτικό Γκριγκόνις κι έχετε την εικόνα μιας ομάδας που είναι στα όρια του αδυνάτου (σε αυτή τη φάση) να πάθει ζημιά από τη Βιλερμπάν.

Επιστροφή στον… δικό του τρόπο

Δεν ήταν όλα καλά. Ο ΝτεΚολό βρήκε περισσότερο χρόνο απ’ όσο έπρεπε, πολλές επιθέσεις ήταν στα όρια του μπάσκετ ενστίκτου (μέχρι να συμμαζέψει ο Σλούκας τα πράγματα), σε κάποιες άμυνες οι γηπεδούχοι χάθηκαν.

Κόντρα στη Ρεάλ, που λογικά είναι σημείο αναφοράς, ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ, γεγονός που ερμηνεύτηκε (όχι παράλογα) στην επιλογή του Αταμάν να ανοίξει το ροτέισον. Το έκανε, του βγήκε, περιμέναμε να το κάνει κι απόψε, που ο αντίπαλος προσφέρονταν. Ο Τούρκος κόουτς επέστρεψε στις συνήθειες του.

Επτά παίκτες, οι οποίοι έπαιξαν περισσότερο (ίσως) απ’ όσο έπρεπε, οι υπόλοιποι έμειναν στον πάγκο. Δείγμα του ότι ο Παναθηναϊκός θα φτάσει όπου φτάσει με κλειστό ροτέισον. Καλώς ή κακώς…

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 38-36, 59-50, 85-67.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…