Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 89-81 (vid)

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 89-81 (vid)

Σλούκας, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα

Με υπογραφή Σλούκα ο Παναθηναϊκός.

Σε μια από τις πιο ανατρεπτικές και συνάμα τις καλύτερες βραδιές του στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 89-81 την Μπαρτσελόνα και πλέον ο δρόμος είναι ανοιχτός μέχρι και για τη δεύτερη θέση. Ένα βήμα τη φορά, βέβαια, καθώς δεν υπάρχει εύκολος αγώνας, όμως οι «πράσινοι» με ηγέτη τον ανεπανάληπτο Κώστα Σλούκα δείχνουν ικανοί για τα πάντα.

Η Μπαρτσελόνα, μετά τη βαριά ήττα από τη Φενέρμπαχτσε, ήθελε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να πάρει αβαντάζ για τη θέση πίσω από τη Ρεάλ κι αυτό φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Παναθηναϊκός ήταν προβληματικός και στις δύο πλευρές τού παρκέ, αλλά κυρίως στην άμυνα. Υπήρχαν στιγμές που οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να έχουν απώλεια στήριξης, καθώς δεν υπήρξε η παραμικρή βοήθεια από τον πάγκο. Κι όμως…

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι «μπλαουγκράνα» πήραν στη αρχή προβάδισμα στο σκορ, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε κι έφτασε στο 11-10 με καλάθι του Λεσόρ. Από εκεί και πέρα υποχώρησαν, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν σερί 9-0, βρίσκοντας πολλούς ανοιχτούς διαδρόμους, πετυχαίνοντας εύκολα καλάθια, παίρνοντας επιθετικά ριμπάουντ.

Το δεκάλεπτο έληξε με 20-23, με τον Ναν να είναι ο παίκτης που κρατούσε όρθια την ομάδα του. Η δεύτερη περίοδος ήταν ακόμα χειρότερη κι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε πρόβλημα. Από το 24-23 (με βολές τού Ναν) η Μπαρτσελόνα έτρεξε απίστευτο σερί 17-0 και προηγήθηκε με +16 (24-40). Ερνανγκόμεθ και Ρούμπιο έκαναν τη διαφορά, με τον Μήτογλου να απαντά με πέντε συνεχόμενους πόντους και να ολοκληρώνεται το ημίχρονο με τρεις πόντους του Γκραντ (34-46).

Άλλη ομάδα ο Παναθηναϊκός

Θεωρητικά είχε να ανεβεί ένα βουνό και πρακτικά δεν είχε πάνω από έξι παίκτες να ρίξει στο παρκέ ο Αταμάν. Η συμμετοχή τού Μπαλτσερόσφκι ήταν σκέτη καταστροφή, ο Χουάντσο πέρασε και δεν ακούμπησε, τον Καλαϊτζάκη δεν τον εμπιστεύτηκε ο κόουτς, ο Βιλντόζα έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε να προσφέρει κάτι, ο Παπαπέτρου ήταν DNP.

Έστω κι έτσι ο Παναθηναϊκός άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά. Ο Ναν χρεώθηκε με τρίτο φάουλ, ο Αταμάν αρχικά τον κράτησε στο παιχνίδι κι οι «πράσινοι» με τρίποντο του Γκριγκόνις μείωσαν σε μονοψήφιο (41-50). Με άλλο ένα τρίποντο του Γκραντ το σκορ έγινε 47-52.

Ο Παναθηναϊκός με τον Ναν στον πάγκο, έδωσε τα κλειδιά στον Σλούκα κι αυτό άλλαξε τη ροή του αγώνα. Το 38-50 έγινε 47-52 (άρα το σερί ήταν 9-2) και με καλάθι του Σλούκα ο Παναθηναϊκός πλησίασε στον πόντο (53-54), για να ξαναπάρει προβάδισμα μετά το 11-10 με 56-55 (Γκριγκόνις). Το ματς έμεινε ντέρμπι ως το τέλος τού τρίτου δεκαλέπτου (60-61), αλλά το ΟΑΚΑ είχε πάρει φωτιά.

Η τελευταία αναλαμπή της ομάδας τού Γκριμάου ήταν το τρίποντο του Αμπρίνες στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (60-64). Ο Σλούκας πήρε το όπλο του, πέτυχε πέντε σερί πόντους (70-66), ο Ναν επέστρεψε με τρίποντο (73-68) και στη συνέχεια έκανε το 81-73, ισοφαρίζοντας τη διαφορά τού πρώτου αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο +10 με τον Σλούκα, έφτασε και στο +13 (89-76), αλλά ο Αμπρίνες μείωσε (89-78), ο Λαμπροβίτολα κέρδισε βολές, ευστόχησε στην πρώτη, αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη, πήγε το επιθετικό ριμπάουντ και μαζί το φάουλ από τον Σλούκα. Ξανά στις βολές, 2/2 και το τελικό σκορ έγινε 89-81. Δεν πήρε το απόλυτο πλεονέκτημα, αλλά ακόμα έχει δρόμο…

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 34-46, 60-61, 89-81.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …