Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια 74-69 (vid)

Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια 74-69 (vid)

Παπανικολάου, Ολυμπιακός, Βίρτους

Όποιος κι αν λείπει ο Ολυμπιακός έχει λύσεις.

Αν είναι… κοινωνικό πείραμα, κάτι καλό θα προκύψει. Για άλλο ένα ματς ο Ολυμπιακός κλήθηκε να κάνει την… εξαίρεση κανόνα. Δίχως τον Ουόκαπ, με τον Μήτρου-Λονγκ ανέτοιμο, δίχως Λαρεντζάκη και Μιλουτίνοφ, αλλά με τον Γκος να παίζει με καρδιά και τους υπόλοιπους να… διδάσκουν άμυνα, νίκησε με 74-69 τη Βίρτους Μπολόνια, πήρε και τη διαφορά για περίπτωση ισοβαθμίας και συνεχίζει το σερί του.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε τον… καθοδηγητή του κι αυτό φάνηκε στον τρόπο με τον οποίο εκδήλωνε επιθέσεις. Αν και στο ξεκίνημα ήταν καλός στην άμυνα, στο μπροστά μέρος του γηπέδου το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο. Ήταν λογικό να βρουν κάποια στιγμή τις διόδους για το «ερυθρόλευκο» καλάθι οι Ιταλοί κι οι παίκτες τού Μπαρτζώκα αναγκάστηκαν να κυνηγούν.

Με τον Φαλ να είναι κυρίαρχος στο «κουτί» και τον Κάνααν να είναι ο πιο επικίνδυνος επιθετικά, ο Ολυμπιακός έμεινε στο κόλπο στο πρώτο δεκάλεπτο, χάνοντας μόλις για έναν πόντο (21-22).

Ο Ράιτ έκανε δύο φάουλ σε δύο λεπτά, ο κόουτς Μπαρτζώκας θέλησε να παίξει με «small ball» και τον Πετρούσεφ στο «5», η ρακέτα άδειασε και την ίδια στιγμή ο Μπελινέλι βρήκε υποστήριξη από τον Σενγκέλια και τον Χάκετ, που πλήρωσε την… παλιά του αγάπη.

Η Βίρτους πέρασε και με διψήφια διαφορά (34-46), αλλά ο Παπανικολάου με ηγετική εμφάνιση μείωσε τη ζημιά, για να λήξει το πρώτο μισό με το σκορ στο 37-46.

Είναι από τις λίγες φορές που ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει και στις δύο κατηγορίες, με 7-13 ασίστ και 9-4 λάθη.

«Κόκκινος μάγος» εξαφάνισε μια ομάδα

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο ημίχρονο παίζοντας καλή άμυνα στο τελευταίο λεπτό, με τον Παπανικολάου να πετυχαίνει το τρίποντο και να μειώνει στους 9. Αυτό ήταν η… αρχή ενός απίστευτου αμυντικού επιτεύγματος.

Σε 10 λεπτά στην τρίτη περίοδο οι Ιταλοί πέτυχαν 5 πόντους με 3 βολές και μόλις ένα καλάθι (Σενγκέλια). Η άμυνα των «κόκκινων» ήταν per terra per mare. Οι φιλοξενούμενοι δεν πήραν ανάσα κι ο Ολυμπιακός πέτυχε επιμέρους σκορ 20-5 και το παιχνίδι άλλαξε μορφή.

Αν υπήρχε μια… μορφή που ξεχώρισε ήταν αυτή του Παπανικολάου, ο οποίος βγήκε μπροστά. Ο Γκος έπαιξε σαν να μην έλειψε μια μέρα, αλλά αυτός που ήταν κρυφός MVP ήταν ο Πετρούσεφ.

Έβγαλε άμυνες, έκανε θραύση στα ριμπάουντ (7 πόντοι, 7 ριμπάουντ). Ανέβηκε κι ο ΜακΚίσικ, ο Κάνααν ήταν πολύ καλός κι ο Πίτερς, ο οποίος ήταν άφαντος, πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο, που έδωσε τέλος στα όνειρα των παικτών του Μπάνκι για ανατροπή.

Βάλτε μια βολή ρε παλικάρια

Ο Ολυμπιακός νίκησε, πήρε και τη διαφορά, χάνοντας (κρατηθείτε) 13 βολές. Με 16/29 βολές σε ματς που τέλειωσε στους 74 πόντους ήταν θαύμα, που οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν… διπλή νίκη.

Πέρα από την τεράστια βαθμολογική σημασία έχει και τεράστια ψυχολογική, καθώς πλέον μοιάζει ο Ολυμπιακός να είναι ομάδα παντός καιρού.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 37-46, 57-51, 74-69.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

A1 Γυναικών: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στην τελική μάχη για το πρωτάθλημα

Σήμερα η τελευταία πράξη στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ θα κριθεί …