Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Βιλερμπάν 80-64 (vid)

Ολυμπιακός – Βιλερμπάν 80-64 (vid)

Φαλ, Ολυμπιακός, Βιλερμπάν

Καρδιοχτύπησε (διπλά) ο Ολυμπιακός.

Το ματς με τη Βιλερμπάν ήταν εξ ορισμού από τα πιο εύκολα, που είχε να δώσει ο Ολυμπιακός στη φετινή Ευρωλίγκα. Αν διαβάσει κανείς το 80-64, χωρίς να έχει δει το παιχνίδι, θα πιστεύει ότι ήταν ήσυχο το βράδυ στο ΣΕΦ. Ακριβώς το αντίθετο.

Κάποια στιγμή, στα μισά της τέταρτης περιόδου οι Γάλλοι ήταν μπροστά στο σκορ (59-61), αλλά αυτό ήταν το μικρότερο πρόβλημα. Ο Πετρούσεφ έπαιξε λιγότερο από 8 λεπτά, είχε 100% σε ό,τι επιχείρησε, αλλά χτύπησε στο δεξί γόνατο κι από το γήπεδο βρέθηκε στο νοσοκομείο!

Φαλ είναι κι οι δύο, αλλά ο Μουστάφα είναι άλλη κλάση. Το παιχνίδι, στο πρώτο δεκάλεπτο, ήταν η… ραψωδία τού Γάλλου σέντερ, ο οποίος έβαλε στα καλάθια τον συνεπώνυμό του, πετυχαίνοντας 10 πόντους δίχως να χάσει σουτ. Ο Ολυμπιακός παρότι ξεκίνησε νευρικά, δέχθηκε 4 πόντους, αλλά μετά έσφιξε την άμυνά του σαν τανάλια και με τρεις τρίποντες επιθέσεις (Κάνααν, Φαλ με έμμεσο τρίποντο και Πίτερς) πήρε τα ηνία τού αγώνα.

Αψεγάδιαστος αμυντικά στο πρώτο δεκάλεπτο, με μοναδικό ζήτημα το ότι έδωσε δύο «γκολ+φάουλ», ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 20-12 κι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβαλε στο παιχνίδι τη… δεύτερη πεντάδα (καταχρηστικός ο όρος).

Στην αρχή κάπου μπλέχτηκαν, η Βιλερμπάν με τον ΝτεΚολό βρήκε λύσεις κι όταν επέστρεψε ο Φαλ άλλαξαν τα πράγματα. Απέναντι στον Ράιτ μπορούσε να αναπνεύσει, πέτυχε 10 πόντους στο ημίχρονο κι έδειξε ότι μπορεί να μην είναι Μουστάφα, αλλά είναι… Φαλ.

Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις με τον Πετρούσεφ, ο οποίος πέτυχε γρήγορα 8 πόντους, ενώ ακολούθησε στο σκοράρισμα ο Λαρεντζάκης, με τον Ράιτ να έχει διάθεση αλλά να χάνεται κάπως στην άμυνα. Το ημίχρονο έληξε με +8 για τους γηπεδούχους (43-35), αλλά τον Πετρούσεφ να πονά στο πόδι, να γίνεται αλλαγή και να φεύγει στ’ αποδυτήρια, δημιουργώντας μια ανησυχία, που μεγάλωσε καθώς δεν βγήκε για ζέσταμα στην ανάπαυλα.

Δεν βγήκε από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός

Ο τραυματισμός τού Πετρούσεφ (χτύπησε στο γόνατο κι έφυγε για μαγνητική) αποσυντόνισε τους παίκτες τού Μπαρτζώκα, που μπήκαν αγνώριστοι. Ή μάλλον… δεν μπήκαν. Το 43-35 έγινε σε μικρό χρονικό διάστημα 45-47, με τη Βιλερμπάν να τρέχει σερί 12-2 και τους γηπεδούχους να μην βγάζουν αντίδραση.

Η παραδοσιακά καλή τρίτη περίοδος δεν ήρθε, ο Ολυμπιακός πιέστηκε και μόνο ο Πίτερς ήταν στη λογική τού αγώνα. Ο Φαλ ήταν καλός στην άμυνα, χωρίς όμως να τον… ταΐσουν οι συμπαίκτες του στην επίθεση.

Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη

Στο ΣΕΦ υπήρξε για ένα διάστημα αγωνία, αλλά ήταν θέμα χρόνου να επιστρέψει η… νομιμότητα. Το αγχωτικό 59-61 έγινε σε μικρό χρονικό διάστημα 74-61, με τον Πίτερς να είναι η αιχμή τού δόρατος. Ο ΜακΚίσικ πέτυχε καθοριστικό τρίποντο, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με τρίποντο αλλά και κερδισμένο επιθετικό φάουλ έδωσε την ενέργεια που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε και πάλι σημείο αναφοράς την άμυνα και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, με όλους όσους ήμασταν στον Πειραιά να απορούμε ακόμα γιατί χρειάστηκε το… κρύο ντους, αντί να πάει χαλαρά η βραδιά.

Όπως και να ‘χει ο Ολυμπιακός κρατά τη νίκη και πλέον έχει τρεις αγώνες, δύο στη Σερβία και τον τελευταίο στο ΣΕΦ με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε, για να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 43-35, 54-55, 80-64.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …