Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός: Ψάχνει αντίδραση… τετράδας

Ολυμπιακός: Ψάχνει αντίδραση… τετράδας

Κώστας Παπανικολάου Ολυμπιακός

Στις νίκες θέλει να επιστρέψει ο Ολυμπιακός.

Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Ολυμπιακός (21/3, 21:15) απέναντι στη Βιλερμπάν, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της EuroLeague, για να παραμείνει σε τροχιά τετράδας.

Η τελευταία “διαβολοβδομάδα” στην κανονική περίοδο της EuroLeague, δεν άρχισε καλά για τους “ερυθρόλευκους”, αφού είδαν την Αναντολού Εφές να βάζει τέλος στο σερί τους (6-0), στο “Σινάν Ερντέμ” της Κωνσταντινούπολης. Η αμυντική λειτουργία των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε την περασμένη Τρίτη (19/3) απέναντι σε μία φύσει επιθετική ομάδα όπως οι Τούρκοι, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα (85-72).

Τέσσερις στροφές πριν τη γραμμή του φίνις της κανονικής περιόδου, ο Ολυμπιακός έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά του να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Παναθηναϊκού, στο ευρωπαϊκό ντέρμπι “αιωνίων” στο ΣΕΦ. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλουν να κάνουν το τέσσερα στα τέσσερα αρχής γενομένης απέναντι στη Βιλερμπάν, γνωρίζοντας πως έχουν δύσκολο πρόγραμμα, αφού μετά το ματς με τους Γάλλους ακολουθεί η Παρτίζαν στο Βελιγράδι (28/3), ο Ερυθρός Αστέρας στο Βελιγράδι (4/4) και η Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ (12/4).

Ο πρώτος… τελικός, λοιπόν μετά το… στραβοπάτημα στην Πόλη, για τον Ολυμπιακό είναι απέναντι στη Βιλερμπάν, ομάδα που βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 7 νίκες – 23 ήττες.

Επιθετικά, οι δύο ομάδες σημειώνουν ακριβώς τους ίδιους πόντους, δηλαδή 78,6 μέσο όρο ανά αγώνα. Όμως, ο Ολυμπιακός δέχεται 75 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα, ενώ η Βιλερμπάν… 86 πόντους μέσο όρο. Η άμυνα είναι, λοιπόν η “αχίλλειος πτέρνα” των Γάλλων, κάτι που σημαίνει πως οι Πειραιώτες θα χρειαστούν υψηλά νούμερα παραγωγικότητας αυτή τη φορά αν θέλουν να ξεπεράσουν, χωρίς να ιδρώσουν, το εμπόδιο της γαλλικής ομάδας.

Διαιτητές της αναμέτρησης, Ολυμπιακός – Βιλερμπάν (21/3, 21:15), στο ΣΕΦ, για την 31η αγωνιστική της EuroLeague, ορίστηκαν οι Ρόμπερτ Λότερμοζερ (Γερμανία), Τόμας Τραβίτσκι (Πολωνία) και Μάριο Μάικιτς (Σλοβενία).

Το πρόγραμμα της βραδιάς:
19:30 Ανατολού Εφές – Άλμπα Βερολίνου
20:00 Ζαλγκίρις Κάουνας – Μπασκόνια
21:15 Ολυμπιακός – Βιλερμπάν
21:30 Παρτίζαν – Ρεάλ Μαδρίτης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Με Μιγιάτοβιτς η Εφές έως το 2026

Ανανέωσε τη συνεργασία του με την Εφές ο Μιγιάτοβιτς. Με τον Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς στην άκρ…