Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι «αιωνίων» με «άρωμα» εξάδας

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι «αιωνίων» με «άρωμα» εξάδας

Κώστας Σλούκας Basket League

Το μενού της αγωνιστικής αρχίζει με το ντέρμπι «αιωνίων».

Το ελληνικό ντέρμπι «αιωνίων» είναι αδιαμφισβήτητα το ματς  που «τραβάει όλα τα βλέμματα» στην 29η αγωνιστική της διοργάνωσης, όχι μόνο από θέμα ποιότητας λόγω της αναβάθμισης των «πρασίνων» από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και όσον αφορά στη βαθμολογία.

Οι δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται στην πρώτη εξάδα μετά από 28 αγωνιστικές, δηλαδή στις ομάδες που θα περιμένουν όσο διαρκούν τα Play In, της νέας φάσης που προστέθηκε στο σύστημα διεξαγωγής από φέτος. Ο Παναθηναϊκός είναι 3ος με 18 νίκες – 10 ήττες και ο Ολυμπιακός είναι 5ος με μία νίκη λιγότερη (17-11). Ισορροπία… εύθραυστη, καθώς η 2η Μπαρτσελόνα έχει μόλις μία νίκη περισσότερη από το «τριφύλλι» και τη Μονακό, ενώ οι Φενέρμπαχτσε και Βίρτους Μπολόνια μετρούν από 17 νίκες και 11 ήττες.

Στις έξι αγωνιστικές που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της regular season, τα πάντα μπορούν να συμβούν όσον αφορά στην οκτάδα, με δεδομένο πως οι Μπασκόνια και Μακάμπι Τελ Αβίβ έχουν δύο νίκες λιγότερες από Ολυμπιακό, Φενέρμπαχτσε και Μπολόνια. Η Ρεάλ Μαδρίτης παρά τις τρεις διαδοχικές ήττες της είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να νιώθει πιο αισιόδοξη πως θα παραμείνει στην πρώτη θέση μέχρι τη γραμμή του φίνις της κανονικής περιόδου, καθώς βρίσκεται στις +3 νίκες από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα.

Υψηλές είναι και οι πιθανότητες να βρεθούν αντίπαλοι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ, με πιθανά σενάρια τα 4-5 και 3-6. Κι αυτό γιατί η Μονακό έχει εύκολο πρόγραμμα και… κρυφοκοιτάζει τη 2η θέση, ενώ οι Πειραιώτες έχουν το πιο δύσκολο πρόγραμμα.

Να υπενθυμίσουμε πως  Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει τεθεί εκτός για τον Ολυμπιακό, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Τόμας Ουόκαπ και Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί χωρίς τους Λούκα Βιλντόζα και Κώστα Αντετοκούνμπο.

Πολλά θα κριθούν, λοιπόν από τη σημερινή αναμέτρηση στο ΣΕΦ, αλλά και από τον αγώνα Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός (22/3), της 31ης αγωνιστικής… μέσα στη «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί στη EuroLeague. Kι ενώ μετά την Καθαρά Δευτέρα, οι «ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Εφές (19/3) και οι «πράσινοι» στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου (20/3).

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR (19:45, Novasports Prime)
Φενέρμπαχτσε – Βαλένθια (19:45, Novasports 2)
Ερυθρός Αστέρα – Μακάμπι (20:00, Novasports Start)
Άλμπα Βερολίνου – Μονακό (21:00, Novasports 3)
Μπασκόνια – Αρμάνι Μιλάνο (21:30, Novasports 5)
Μπαρτσελόνα – Παρτίζαν (21:30, Novasports 4)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…