Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ολυμπιακός: Η πρωτιά Μπαρτζώκα και το διπλό επίτευγμα του Παπανικολάου

Ολυμπιακός: Η πρωτιά Μπαρτζώκα και το διπλό επίτευγμα του Παπανικολάου

Κώστας Παπανικολάου

Διπλό επίτευγμα για τον Παπανικολάου.

Πέραν όσων κατάφερε η τριάδα των Κάνααν, Φαλ και Ουίλιαμς-Γκος, το παιχνίδι της Πάτρας άφησε κάποια ακόμη επιτεύγματα σε στατιστικό επίπεδο για τον Ολυμπιακό…

*Ο Γιώργος Μαρτζώκας είναι και τυπικά ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες κανονικής περιόδου στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τις 113 και έτσι μετά τον Γιάννη Ιωαννίδη, μία εβδομάδα πριν, ξεπέρασε και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο απολογισμός του πια είναι 113 νίκες σε 119 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στην κανονική περίοδο.

*Ο Κώστας Παπανικολάου μπήκε στην 60άδα των σκόρερ και στην 25άδα των «κλεφτών» της Stoiximan Basket League. Με τους 16 πόντους που είχε χθες, έφτασε τους 2.281 και ανέβηκε στην 60ή θέση της λίστας αφού ξεπέρασε τον Δημήτρη Ποδαρά που είχε 2.280.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκλεψε δύο φορές την μπάλα και φτάνοντας τα 284 μπήκε στην 25άδα της ιστορικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ξεπέρασε τον Βαγγέλη Μάντζαρη που έχει 283 και έφτασε στην 25η θέση τον Νίκο Οικονόμου και τον Κώστα Χαραλαμπίδη.

Ακόμη, με το μοναδικό επιθετικό του ριμπάουντ έγινε ο 8ος στην ιστορία του Ολυμπιακού που έφτασε τα 250.

*Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είχε 4/6 βολές και με αυτές έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ από τη γραμμή του φάουλ με τον Ολυμπιακό. Ο διεθνής γκαρντ έγινε ο 54ος στην ιστορία των «ερυθρόλευκων» που έφτασε στις 100+ βολές Πρωταθλήματος.

*Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με τις τρεις ασίστ που μοίρασε, έγινε ο 42ος παίκτης που έφτασε τις 100+ με τον Ολυμπιακό στη Stoiximan Basket League. Χρειάστηκε 55 παιχνίδια για να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …