Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός: Χτίζει «δίδυμους πύργους»

Ολυμπιακός: Χτίζει «δίδυμους πύργους»

Ολυμπιακός, Τανούλης, Ζούγρης

Ο Ολυμπιακός… πείνασε και μαγειρεύει!

Έφυγε ο Σάσα Βεζένκοφ, έφυγε ο Κώστας Σλούκας κι αίφνης ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πρόβλημα με τον ελληνικό κορμό του. Συνυπολογίστε ότι ο Κώστας Παπανικολάου μεγαλώνει, ο Τόμας Ουόκαπ, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης κι ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ είναι +30, οπότε από τους Έλληνες παίκτες απομένει μόνο ο Μιχάλης Λούντζης που να μην έχει το «3» μπροστά από την ηλικία του.

Ακόμα κι αν δεν κοιτάξουμε την ημερομηνία γέννησης, ο Ολυμπιακός βγήκε στην αγορά και πήρε τον Μήτρου-Λονγκ, προκειμένου να ενισχύσει τον ελληνικό κορμό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είναι από τους προπονητές που περιμένει. Προβλέπει, σχεδιάζει (σε συνεργασία με τη διοίκηση) και υλοποιεί. Κάπως έτσι φρόντισε ήδη να… ανανεώσει τα κύτταρα της ομάδας, χτίζοντας δίδυμους πύργους από το… μέλλον.

Οι σέντερ της Εθνικής τού αύριο

Ο Γεώργιος Τανούλης (22 ετών) είναι ήδη στο λιμάνι και δουλεύει, προκειμένου να βρει πρώτα τη θέση του και μετά θέση στο ρόστερ. Κόντρα στο Περιστέρι ο Τανούλης έπαιξε λίγο, αλλά αποκλειστικά στη θέση «4» -δίπλα στον Ράιτ– και μάλιστα επιχείρησε σουτ τριών πόντων. Είναι πρόδηλο ότι ήδη δουλεύει σε αυτόν τον τομέα, προκειμένου να γίνει ένα μοντέρνο 4άρι, που να μπορεί λόγω ύψους να ακουμπήσει και στο «5», προκειμένου ο Ολυμπιακός να έχει λύσεις και… μέλλον.

Αν κι ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί -δεν θα μπορούσε- ο Βαγγέλης Ζούγρης (20 ετών) πρέπει να λογίζεται ως παίκτης τής ομάδας τού λιμανιού. Ο Ολυμπιακός είχε κυκλώσει το όνομά του από το καλοκαίρι, πλέον όμως είναι βέβαιο ότι θα τον αποκτήσει (τυπικά) το καλοκαίρι, έχοντας από τώρα δώσει τα χέρια. Ο δυναμικός διεθνής σέντερ μπορεί να μην έχει μεγάλο ύψος, είναι όμως σκληρός, παλεύει για κάθε ριμπάουντ, έχει μεγάλο άνοιγμα χεριών και μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς, αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά.

Ο Ολυμπιακός αποκτά το δίδυμο των ψηλών της Εθνικής τής επόμενης μέρας. Έχει και δικά του παιδιά, που αγωνίστηκαν στην ομάδα η οποία κατέκτησε το Rising Star, έχει παίκτες που παίζουν με υποσχετική, όμως το δίδυμο Τανούλη – Ζούγρη μοιάζει να είναι πολλά υποσχόμενο.

Το βέβαιο είναι ότι ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν θέλει να βρεθεί ξανά με έλλειμα στον ελληνικό κορμό. Δεδομένου ότι οι υπάρχοντες μπορούν για 2-3 χρόνια το λιγότερο να κρατήσουν την ισορροπία, δουλεύει με το βλέμμα στο μέλλον, εξ ου κι οι Τανούλης – Ζούγρης, οι οποίοι έρχονται να δώσουν την προοπτική.

Ο Ολυμπιακός τού Μπαρτζώκα είναι ομάδα που στηρίζεται στην ομοιογένεια, στην ύπαρξη κορμού, ο οποίος θα ανανεώνεται, θα εμπλουτίζεται και θα αλλάζουν κομμάτια, δίχως να αλλάζει η φιλοσοφία. Γι’ αυτό άλλωστε και σχεδόν όλοι οι παίκτες έχουν συμβόλαιο μέχρι το 2026

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Σχεδόν αδύνατη η συμμετοχή Λαρεντζάκη στη Βαρκελώνη

Αμφίβολη η συμμετοχή του Λαρεντζάκη στο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός αντιμ…