Κεντρική NBA NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

NBA Ουόριορς - Κλίπερς

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA

Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας στο ΝΒΑ, με όλες τις ομάδες να έχουν συμπληρώσει τα 72 από τα 82 παιχνίδια της Regular Season. Μπορεί μερικές θέσεις να έχουν ξεκαθαρίσει, όμως μεγάλες μάχες γίνονται και στις δύο περιφέρειες για μια θέση στην 8άδα και στα play-ofs αναμένονται ματσάρες.

Ανατολή: Πιθανή επανάληψη των περσινών τελικών της Ανατολής στον πρώτο γύρο

Οι Μπόστον Σέλτικς έχουν καθαρίσει εδώ και καιρό την πρώτη θέση στην ανατολική περιφέρεια και όπως όλα δείχνουν θα έχουν το καλύτερο ρεκόρ σε όλο το ΝΒΑ και σε ενδεχόμενο που φτάσουν μέχρι τους τελικούς θα έχουν και το πλεονέκτημα έδρας. Παρά την πρωτιά, όπως όλα δείχνουν δεν θα έχουν εύκολο αντίπαλο στον πρώτο γύρο.

Στην 7η και στην 8η θέση αντίστοιχα με μία νίκη διαφορά βρίσκονται οι Μαϊάμι Χιτ και οι Φιλαδέλφεια Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια μέχρι τώρα στη σεζόν είναι σαφώς καλύτερη ομάδα από τους Χιτ, ωστόσο χωρίς τον καλύτερο τους παίκτη Τζοέλ Εμπίντ έχουν κατρακυλήσει στη βαθμολογία. Μέσα στο επόμενο διάστημα όμως, όπως όλα δείχνουν ο Καμερουνέζος σέντερ θα επιστρέψει στη δράση (σ.σ υποβλήθηκε σε χειρουργείο στις αρχές Φλεβάρη και η επιστροφή του αναμενόταν σε 6 – 8 εβδομάδες).

Από την άλλη οι Χιτ, αν εφόσον τερματίσουν στις θέσεις των Play-in και μπουν στα Play-offs θα αντιμετωπίσουν είτε των Σέλτικς, είτε τους Μιλγουόκι Μπακς. Και μπορεί να μην εντυπωσιάζουν στην κανονική διάρκεια, αλλά με τον Έρικ Σποέλστρα στον πάγκο τα τελευταία χρόνια μας έχουν δείξει πως στα Play-offs είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα. Και πιο συγκεκριμένα, όπως έχει δείξει η ιστορία τα τελευταία χρόνια αποτελούν τον κακό δαίμονα των Μπακς, αφού τους έχουν αποκλείσει δύο φορές, αλλά την περσινή σεζόν σε μια από τις καλύτερες σειρές τα τελευταία χρόνια απέκλεισαν και τους Σέλτικς στο 7ο παιχνίδι στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας.

Οι άλλες δύο ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 7-10 είναι οι Σικάγο Μπουλς και οι Ατλάντα Χοκς, οι οποίοι τη φετινή σεζόν δεν δείχνουν ικανές να κυνηγήσουν μια θέση στην 8άδα.

Δύση: Μάχη για τρεις η κορυφή, σφαγή για την εξάδα

Στη δυτική περιφέρεια τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Μετά την ήττα των Ντένβερ Νάγκετς από τους Σανς και τη νίκη των Τίμπεργουλβς επί των Πίστονς οι «λύκο» βρίσκονται μία νίκη από την κορυφή αλλά με ένα ματς λιγότερο. Μαζί τους είναι και οι Θάντερ οι οποίοι έχασαν μέσα στην έδρα τους από τους Ρόκετς. Όπως όλα φαίνονται η κορυφή θα κριθεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση, δεν πρόκειται να περάσει εύκολα στα play-offs. Και αυτό γιατί με τα τωρινά δεδομένα πάντα, στις θέσεις 7-10 είναι οι Σανς, οι Κινγκς, οι Λέικερς και οι Ουόριορς. Μπορεί όλη τη χρονιά οι Θάντερ και οι Τίμπεργουλβς να είναι ανώτερες ομάδες όλη τη χρονιά, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο αν αντιμετωπίσουν τους Σανς του Κέβιν Ντουράντ και του Ντέβιν Μπούκερ, ή τους Λέικερς του Λεμπρόν Τζέιμς, είτε τους Ουόριορς του Στεφ Κάρι. Είναι ομάδες που μπορεί να μην πείθουν με τις εμφανίσεις τους μέσα στη χρονιά, ειδικά οι Λέικερς και οι Ουόριορς, όμως όταν διαθέτεις στο ρόστερ σου παίχτες που είναι από τους κορυφαίους στην ιστορία του αθλήματος, δεν μπορεί να μην θεωρείσαι υπολογίσιμη δύναμη.

Στις υπόλοιπες θέσεις της Δύσης, στην 4η θέση βρίσκονται οι Κλίπερς (45-27) και βρίσκονται τρεις νίκες πάνω από το Play-in, στην 5η είναι οι Πέλικανς (45-28) και στην 6η θέση οι Μάβερικς (43-29) μία νίκη πάνω από τους Σανς. Στην 11η θέση βρίσκονται οι Χιούστον Ρόκετς μία νίκη πίσω από τους Ουόριορς, οι οποίοι στα τελευταία 13 παιχνίδια μετρούν 12 νίκες και φυσικά κανείς δεν μπορεί να τους βγάλει εκτός διεκδίκησης για μία θέση στα play-offs.

Για πολλές ομάδες οι τελευταίες αγωνιστικές θα είναι κρίσιμες, κάθε νίκη είναι σημαντική και μέχρι το φινάλε πολλά μπορούν να αλλάξουν. Το σίγουρο είναι πως στα play-offs πρόκειται να δούμε ματσάρες και νικητής θα βγει το μπάσκετ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Πάνος Κατόπης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …