Κεντρική Basket League Λαύριο – Απόλλων Πάτρας 82-75

Λαύριο – Απόλλων Πάτρας 82-75

Λαύριο - Απόλλωνας

Νίκησε το Λαύριο και έστειλε πιο κοντά στην Elite League τον Απόλλωνα

Έπειτα από ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του 40λεπτου, το Λαύριο κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 82-75, απέναντι στον Απόλλων Πάτρας, με τους Αχαιούς να πλησιάζουν όλο και περισσότερο στην Elite League.

Πολύ δυναμικό του ξεκίνημα του Απόλλωνα στο παιχνίδι με την ομάδα της Πάτρας να προηγείται με 0-5 και 5-8 και τους γηπεδούχους να προσπαθούν να βρουν ρυθμό. Αυτό δεν έγινε μέχρι τη συμπλήρωση των πρώτων πέντε λεπτών της αναμέτρησης, όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ με 7-13. Στο σημείο αυτό το Λαύριο πήρε… μπροστά και με τον Μουράτο πρωταγωνιστή «έτρεξε» σερί 9-0 και προηγήθηκε με 16-13. Ο Έλληνας γκαρντ μαζί με τον Καστανέδα «οδηγούσαν» την ομάδα τους, αλλά από την άλλη ο πολύ καλός Κόουλμαν με σημαντικές βοήθειες του Γκιουζέλη, κρατούσαν τον Απόλλωνα κοντά με το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο να είναι στο 23-19.

Κακό ποιοτικά το πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου με τις δύο ομάδες να μην έχουν καλές επιθετικές επιλογές και τους γηπεδούχους να διατηρούν το προβάδισμα με σκορ 28-25. Στη συνέχεια δύο Έλληνες παίκτες έκαναν τη διαφορά. Από πλευράς γηπεδούχων ο Ζάρας πήρε την ομάδα πάνω του, ενώ από πλευράς Πατρινών ο Σαλούστρος με συνεχόμενα τρίποντα έφερε το ματς στα ίσια, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες, 37-37.

Αμφίρροπη η συνέχεια του αγώνα στο Λαύριο με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και καμία από τις δύο να μη μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του δεκαλέπτου ο Μουράτος πάτησε γκάζι, έδωσε λύσεις και εκτελεστικά και οργανωτικά και η ομάδα του Κώστα Μέξα προηγήθηκε με 53-48 και 57-70 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο Κόουλμαν ήταν ο παίκτης που κρατούσε ζωντανό τον Απόλλωνα, ενώ με τρίποντο ο Γκιουζέλης, έκανε το 57-55, ένα λεπτό πριν  το τέλος. Σαν να μην έφτανε αυτό για το Λάυριο ο Κόουλμαν αντέγραψε τον Γκιουζέλη και με τρίποντο έκανε το 57-58, με τον Καστανέδα να κάνει το 59-58 που ήταν το σκορ του δεκαλέπτου.

Στο ξεκίνημα του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου το Λαύριο μπήκε αποφασισμένο να επιβάλλει τον ρυθμό του. Και τα κατάφερε. Η ομάδα του Μέξα προηγήθηκε με 65-58 στο πρώτο δίλεπτο με τους Πατρινούς να μοιάζουν πλήρως αιφνιδιασμένοι. Η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο με τον Θόρντον, 72-61, αλλά οι παίκτες του Χριστόπουλου πέρασαν την μπάλ στον Μπράουν και με τον Κόουλμαν να συνεχίζει να σκοράρει μείωσαν σε 72-65, έξι λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης, με τον Πέρκινς να μειώνει ακόμα περισσότερο, 72-68. Οι λάθος επιθετικές επιλογές του Απόλλωνα, έδωσαν την ευκαιρία στο Λαύριο να ανοίξει και πάλι τη διαφορά σε διψήφιες τιμές, 78-68, δύο λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα και τελικώς να πάρει την νίκη με 82-75, χάνοντας την ευκαιρία να καλύψει τη διαφορά της ήττας του στο πρώτο γύρου που ουσιαστικά θα του εξασφάλιζε από απόψε την παραμονή.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 37-37, 59-58, 82-75.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Μονακό - Φενέρμπαχτσε

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

    Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…
  • Νέιτ Σεστίνα

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

    Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…