Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός 76-89 (vid)

Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός 76-89 (vid)

Ναν, Παναθηναϊκός, Ερυθρός Αστέρας

Το 1/5 έκανε ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι.

Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ζητούμενο ήταν να βγάλει αντίδραση ο Παναθηναϊκός, αλλά πρωταρχική ανάγκη ήταν να ανεβάσει τον αριθμό νικών του, καθώς αυτό είναι που μετράει στο τέλος της ημέρας. Απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα οι «πράσινοι» έκαναν ό,τι έπρεπε για να πάρουν τη νίκη, δίχως να νιώσουν μεγάλη πίεση, όπως φαίνεται και από το 76-89.

Με επιθετικό πλουραλισμό και την προσωπικότητα των παικτών του, ο Παναθηναϊκός επέβαλλε τον ρυθμό του από την αρχή και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πιστέψουν πως μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω και να σταματήσουν τη γενικότερη καθοδική τους πορεία.

Ο Παναθηναϊκός δύσκολα χάνει από ομάδες που δεν παίζουν άμυνα. Ο Ερυθρός Αστέρας, με Τεόντοσιτς και Νέντοβιτς, με τον Χάνγκα να έχει χάσει πολύ από τη δυναμική του παρουσία και τον Μίτροβιτς να χρεώνεται από νωρίς με φάουλ, δεν είχε πιθανότητες. Παρότι στο ξεκίνημα υπήρξε ανησυχία με τα δύο γρήγορα φάουλ του Γκραντ, η ευστοχία από την περίμετρο ήταν το στοιχείο, που έδωσε στους «πράσινους» πλεονέκτημα.

Οι γνωστοί της… γαλέρας

Ο Μήτογλου έσυρε πρώτος τον χορό. Με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ έδειξε (μετά και τον αγώνα στο ΣΕΦ) ότι βρίσκεται ξανά σε πολύ καλό φεγγάρι. Ακολούθησε ο Ναν, παρότι στο τέλος κουράστηκε με αποτέλεσμα να χαμηλώσουν σημαντικά τα ποσοστά του (2/10 δίποντα). Όταν ο Σλούκας (17 πόντοι, 10 ασίστ) έβαλε την υπογραφή του, όλα πήραν τον δρόμο τους.

Ο Λεσόρ ξεκίνησε νωχελικά, αλλά στο τέλος της βραδιάς ήταν πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης και μάλιστα με εξαιρετική απόδοση. Ο Γκραντ ήταν σταθερά καλός, με πολυεπίπεδη προσφορά. Κάπου εκεί τελειώνουμε με τους… μετέχοντες της μυσταγωγίας, αν συνυπολογίσουμε και τον Γκριγκόνις.

Πλέον δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Έτσι έχει αποφασίσει να πορευτεί ο Αταμάν και θα κριθεί στο τέλος αν ήταν η ενδεδειγμένη επιλογή. Πάλι έξι παίκτες τράβηξαν το κουπί. Δεν έπαιξε δευτερόλεπτο ο Παπαπέτρου, μόλις 24’’ συμμετείχε ο Καλαϊτζάκης και 4’’ ο Μωραΐτης. Ο Μαντζούκας ήταν και πάλι DNP, ενώ ο Ερνανγκόμεθ με 8.42’’ δεν έθελξε με τις επιδόσεις του.

Ξεχωριστή περίπτωση είναι ο Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος έβγαλε από τα ρούχα του τον Τούρκο κόουτς, όταν έχασε κάρφωμα! Έπαιξε 2.40’’, ή αν προτιμάτε τόσο άντεξε να τον βλέπει ο Αταμάν. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να βγάλει όλη τη σεζόν με 6-7 παίκτες; Θα φανεί στο χειροκρότημα.

Τα δεκάλεπτα: 20-29, 41-51, 56-70, 76-89.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Πολυτιμότερη των τελικών η Τόμπιν

MVP του τελικού η Ρεμπέκα Τόμπιν. Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 61-45, κατακτώντ…