Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Αταμάν: «Ο Ολυμπιακός ήταν σαν να έπαιζε American football»

Αταμάν: «Ο Ολυμπιακός ήταν σαν να έπαιζε American football»

ataman jpg

Στον τρόπο που έπαιξε ο Ολυμπιακός, αναφέρθηκε ο Εργκίν Αταμάν.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του παρομοίασε τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού με American football, ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν θα ήθελε να βρεθεί αντιμέτωπος στα πλέι – οφ με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν:

«Ήταν ένα τυπικό ντέρμπι, με όχι καλή ποιότητα για να το παρακολουθήσεις. Αλλά ο Ολυμπιακός άξιζε να κερδίσει γιατί έπαιξε πιο επιθετικά. Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και η στρατηγική μας ήταν πολύ καλή στην αρχή. Είχαμε πολλές ευκαιρίες να ανοίξουμε τη διαφορά, αλλά χάσαμε ελεύθερα σουτ. Μετά ήρθαν οι παίκτες του Ολυμπιακού από τον πάγκο. Ο Μόουζες Ράιτ ήταν ο ήρωας του ντέρμπι για τον Ολυμπιακό γιατί να σκοράρεις 9/9 δίποντα απέναντι στην άμυνά μας είναι κάτι πολύ καλό για αυτόν. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαν μεγαλύτερη βοήθεια από τον πάγκο. Εμείς είχαμε μόνο τον Σλούκα από τον πάγκο. Για εμάς είναι άσχημο γιατί σε μία μέρα που ο Ουόκαπ, ο Κάνααν και ο Φαλ δεν είχαν τις κανονικές τους επιδόσεις, χάσαμε το ματς. Σε αυτή την Euroleague δεν είναι εύκολο. Σε αυτό το γήπεδο παλέψαμε μέχρι το τέλος».

Για τη δήλωση ότι δεν θέλει τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ: «Σαν προπονητής μου αρέσουν περισσότερο τα εντυπωσιακά παιχνίδια. Αυτό το παιχνίδι δεν ήταν εντυπωσιακό, με όλο τον σεβασμό προς τον Ολυμπιακό που πήρε τη νίκη. Δεν προτιμώ να παίξω με τον Ολυμπιακό γιατί είναι πολλά παιχνίδια εναντίον τους. Έχουμε παίξει 6 παιχνίδια και αν δεν συμβεί κάποια έκπληξη θα παίξουμε και στα πλέι οφ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά δεν είναι ώρα για υπολογισμούς. Η Μακάμπι είναι μία ομάδα που έρχεται με φόρα. Η Ρεάλ είναι η μόνη σίγουρη. Ο Ολυμπιακός είναι μία καλή ομάδα. Έχουμε ακόμα 5 ματς».

Για τα χαμηλά ποσοστά του Παναθηναϊκού στα δίποντα: «Είναι λίγο έκπληξη για μένα, προετοιμάσαμε το παιχνίδι για να επιτεθούμε στο καλάθι όσο ο Φαλ ήταν εκτός, αλλά έγινε το ανάποδο. Κάναμε πολλά λάθη απέναντι στον Ράιτ και τον Πετρούσεφ, τους δώσαμε πολλούς εύκολους πόντους. Συγχαρητήρια στον Ράιτ, δεν είναι εύκολο να βάλεις τόσους πόντους απέναντι σε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς της Ευρωλίγκας, όπως ο Λεσόρ».

Για το βάθος του Ολυμπιακού στους ψηλούς και αν τον προβληματίζει: «Μας έλειψε ο Αντετοκούνμπο, γιατί είναι ο δεύτερος σέντερ μας. Ο Χουάντσο δεν μπορώ να πω ότι δεν μας έδωσε κάποια πράγματα, σε κάποια ματς είχε συνεισφορά. Όμως σήμερα πλην του Σλούκα δεν πήραμε πράγματα από τον πάγκο».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …