Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Άλμπα Βερολίνου – Ρεάλ Μαδρίτης 79-86 (vid)

Άλμπα Βερολίνου – Ρεάλ Μαδρίτης 79-86 (vid)

Μάριο Χεζόνια Top 10

Δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε από τη Γερμανία η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύτηκε περισσότερο από όσο περίμενε απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, αλλά κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη με 86-79. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με τους Γερμανούς να παίρνουν ακόμη και διψηφιες διάφορες. Οι φιλοξενούμενοι σταδιακά ροκανισαν τη διαφορά και στα τελευταία λεπτά ολοκλήρωσαν την ανατροπή και έφυγαν με το διπλό από τη Γερμανία.

Η Άλμπα ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και με αιχμή του δόρατος τον Τίμαν προηγήθηκε με 9-2. Οι Γερμανοί συνέχισαν να ανεβάζουν τη διαφορά και έφτασε σε διψήφια επίπεδα (15-5). Η Ρεάλ δεν μπόρεσε να βρει λύσεις αμυντικά και οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν. Με εξαιρετικά ποσοστά έξω απο τα 6,75μ. (5/9) έκλεισε το δεκάλεπτο με 26 πόντους και διψήφιο προβάδισμα (26-16).

Η Ρεάλ στη δεύτερη περίοδο έβγαλε αντίδραση. Οι Μαδριλένοι με ένα εκπληκτικό 14-0 γύρισε το παιχνίδι και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (28-30). Η Άλμπα δεν τα παράτησε, όμως, και με συνεχόμενα καλάθια του Χέρμανσον πήρε εκ νέου τα ηνία στο σκορ (38-32). Οι Γερμανοί απέδειξαν ότι ειναι σκληροτράχυλοι και κράτησαν το προβάδισμα τους (40-36).

Οι δύο ομάδες σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο έμειναν κοντά στο σκορ με τη Ρεάλ να κάνει εκ νέου την αντεπίθεση της. Οι Μαδριλένοι είχαν σε μεγάλο βράδυ τον Μάριο Χεζόνια, ο οποίος έκανε τα πάντα και έφτασε τους 20 πόντους (57-58)! Το ντέρμπι συνεχίστηκε όπως και οι εναλλαγές στο προβάδισμα. Η Άλμπα ανέκτησε το χαμένο προβάδισμα της, αλλά δέχθηκε άμεσα σερί 7-0 και οι φιλοξενουμενοι έχτισαν διαφορά πέντε πόντων (70-75).

Η Ρεάλ στα τελευταία λεπτά άντεξε στην πίεση της Άλμπα και τελικά πήρε τη νίκη με 86-79.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 40-36, 57-58, 79-86

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …