Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Το Κύπελλο Μπάσκετ ΟΠΑΠ στέλνει μήνυμα κατά της βίας

Το Κύπελλο Μπάσκετ ΟΠΑΠ στέλνει μήνυμα κατά της βίας

Κύπελλο γυναικών Χανιά

Το δικό της μήνυμα κατά της βίας στέλνει η ΕΟΚ, μέσω του Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο χρόνια μετράει αντίστροφα για την διεξαγωγή του Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας Μπάσκετ ΟΠΑΠ (15-18/2), αλλά και του τελικού  του Κυπέλλου Γυναικών (18/2). Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης  στέλνει μήνυμα κατά της βίας και μέσω σειράς δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο, για την  ευαισθητοποίηση του φίλαθλου κοινού με κεντρικό σύνθημα «end violence».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Οι αθλητικές δράσεις και διοργανώσεις αποτελούν για την ΕΟΚ κάτι παραπάνω από μια αγωνιστική παρουσία στο παρκέ. Για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποτελούν μια ευκαιρία αλληλεπίδρασης με την κοινωνία, της ανάδειξης των προβλημάτων που την απασχολούν, αλλά και την υποστήριξη όσων βρίσκονται σε ανάγκη. Το ίδιο θα επιχειρήσει και τώρα, ενόψει του ΟΠΑΠ Final 8 Κυπέλλου Ανδρών και του ΟΠΑΠ Τελικού Κυπέλλου Γυναικών με κεντρικό σύνθημα #endviolence. Τέλος στη βία!

Μέσα από συμπράξεις με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, σωματεία και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, η ΕΟΚ επιδιώκει να διαμορφώσει συνθήκες για έναν καλύτερο κόσμο. Αυτή τη φορά η ΕΟΚ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, το Φιλοζωικό Σωματείο Σείριος και το γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, θα διοργανώσει μια σειρά κοινωνικών δράσεων με σκοπό τόσο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το φίλαθλο κοινό για την έμφυλη βία και την κακοποίηση των ζώων όσο και να αναδείξει και να υποστηρίξει το έργο των τοπικών σωματείων και φορέων που εργάζονται για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου με την φιλοξενία της ΕΟΚ στα γραφεία του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, θα συνεχιστούν το Σάββατο 17/2 στις 10:00-15:00 με την πραγματοποίηση ημέρας υιοθεσίας αδέσποτων ζώων στην Λότζια και θα κορυφωθούν την Κυριακή 18/2 με δράσεις ενημέρωσης έξω από το κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού στα Δύο Αοράκια. Ποσό από τα έσοδα της διοργάνωσης αναμένεται να διατεθεί για την υποστήριξη του έργου του Σείριου».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …