Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ρεάλ – Παναθηναϊκός 86-97 (vid)

Ρεάλ – Παναθηναϊκός 86-97 (vid)

Λεσόρ, Παναθηναϊκός, Ρεάλ

Νίκη – δήλωση ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη.

Έκανε το καλύτερο παιχνίδι του και στις δύο πλευρές τού γηπέδου. Μην σας ξεγελούν οι πόντοι που δέχθηκε, ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός και στην άμυνα. Όσο για την επίθεση, το 86-97 με τη Ρεάλ μαρτυρά το μπάσκετ που έπαιξαν οι «πράσινοι» στη Μαδρίτη. Δεδομένου του βαθμού δυσκολίας και της αξίας τού αντιπάλου, αυτή ήταν η κορυφαία βραδιά στην Ευρωλίγκα για την ομάδα τού Αταμάν. Μέχρι την επόμενη…

Για να νικήσει ο Παναθηναϊκός δεν αρκούσαν οι… συνήθεις ύποπτοι. Ίσως για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, οι «πράσινοι» είχαν τόσο πολλούς πρωταγωνιστές. Από τη μια ο Λεσόρ, που έπαιξε μόνος του τη φοβερή και τρομερή γραμμή των ψηλών τής Ρεάλ. Από την άλλη ο Σλούκας, που έκανε ηγετική εμφάνιση, την καλύτερη φετινή του.

Σε υψηλά στάνταρ ο Ναν, σπουδαίος ο Ερνανγκόμεθ, πάρα πολύ χρήσιμος ο Παπαπέτρου, σταθερός ο Γκραντ, βοήθησε ο Μήτογλου, είχε μερίδιο στη νίκη ο Γκριγκόνις. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα τής Ρεάλ και για να σπάσει η έδρα έπρεπε ο Παναθηναϊκός να αγγίξει το… τέλειο. Το έκανε και πλέον είναι στο χέρι του ακόμα κι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Έχασε μόνο ένα δεκάλεπτο

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω μόνο στην πρώτη περίοδο. Ο Αταμάν θέλησε να δώσει χρόνο στον Λεσόρ, από τη στιγμή που δεν είχε τον Αντετοκούμπο στη διάθεσή του. Ξεκίνησε με τον Μπαλτσερόφσκι, που δεν μπορούσε να ακολουθήσει, οι γηπεδούχοι μπήκαν χαλαροί και έφτασαν εύκολα στο 16-9 και στο 21-13, με τον Γιαμπουσέλε να κάνει πάρτι. Ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο με 24-18, αλλά μέχρι εκεί.

Ο Ερνανγκόμεθ με δύο συνεχόμενα καλάθια έβαλε μπροστά την ομάδα του (24-25), ο Λεσόρ κάρφωνε σαν να μην υπήρχε αύριο, αλλά κυρίως ο Παναθηναϊκός είχε οχυρώσει το καλάθι του. Σε έξι λεπτά αγώνα οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν σερί 18-4 (με ιδιαίτερη σημασία στο παθητικό των 4 πόντων), για να κλείσει το ημίχρονο με σκορ 36-45. Είχαν μπει οι βάσεις.

Το βάθος τού πάγκου

Σε χρόνο μηδέν η Ρεάλ, με ηγέτη τον Χεζόνια όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά πέρασε και μπροστά (52-50), όμως ο Παναθηναϊκός είχε βάθος πάγκου. Ο Παπαπέτρου έδωσε πολλές και σημαντικές λύσεις, ο Λεσόρ ήταν ασταμάτητος, ο Χουάντσο πάλευε με τέτοιο πάθος, που μέχρι… αυτοκαλάθι πέτυχε (το 54-53 στα 4.16’’ πριν το τέλος τής περιόδου).

Όπως τέλειωσε το ημίχρονο με μπάζερ τού Ναν, τέλειωσε και το τρίτο δεκάλεπτο. Αυτή τη φορά ο Αμερικανός ευστόχησε σε τρίποντο κι ο Παναθηναϊκός πήγε στο 61-67. Κάπου εκεί έγιναν… πραγματάκια. Από το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, μέχρι το 72-73 ο Μούσα πέτυχε όλους τους πόντους της Ρεάλ κι ο Μήτογλου του Παναθηναϊκού! Για πέντε λεπτά ήταν… προσωπική τους υπόθεση.

Με το σκορ στο 74-75, ο Σλούκας πέτυχε 8 σερί πόντους (2/2 τρίποντα, 2/2 βολές) κι ο Παναθηναϊκός ξέφυγε (74-83). Ήταν η σειρά του Γκριγκόνις να βοηθήσει για να γίνει το σκορ 80-88 και 83-95, με τον Καμπάτσο να πετυχαίνει τρίποντο και τον Λεσόρ να ολοκληρώνει με κάρφωμα τον αγώνα.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στον Εργκίν Αταμάν, που δούλεψε πολύ το παιχνίδι. Χρησιμοποίησε (του το επέτρεψε ο Παπαπέτρου) το σχήμα με τους τρεις ψηλούς, είτε με τον Λεσόρ στο «5», είτε με mobile center (Μήτογλου και Χουάντσο μαζί). Άλλαζε εικόνες και πεντάδες, χτύπησε στην ταχύτητα τους ψηλούς της Ρεάλ, γενικώς ήταν σε εξαιρετική βραδιά.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 36-45, 61-67, 86-97.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …