Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παρτιζάν – Εφές 100-90 (vid)

Παρτιζάν – Εφές 100-90 (vid)

partizan jpg

Η Παρτιζάν κέρδισε την Εφές και κάλυψε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα

Μία σημαντική νίκη πανηγύρισε η Παρτιζάν, καθώς επικράτησε της Αναντολού Εφές με 100-90. Οι Σέρβοι δυσκολεύτηκαν αρκετά, αλλά κατάφεραν στο τέλος να πάρουν διαφορά και νίκη, που τους φέρνει πιο κοντά στα playin. Η νίκη μάλιστα είναι «διπλή», καθώς κάλυψε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Αβράμοβιτς, ο οποίος έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του στην Ευρωλίγκα.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν «ζεστές» έξω από τα 6,75μ. και έβρισκαν σκορ μόνο με τρίποντα (6-6). Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στο πρώτο δεκάλεπτο δίχως να μπορεί κάποια ομάδα να χτίσει διαφορά (13-13). Η Εφές κατάφερε να πάρει τα ηνία στο σκορ και έκλεισε την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 3 πόντους (17-20).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Παρτιζάν έβαζε καλάθι, η Εφές απάνταγε αμέσως και ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ (28-28). Οι εναλλαγές στην κεφαλή του σκορ ήταν συνεχόμενες. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι. Οι δύο ομάδες έδιναν μεγάλες μάχες και στις δύο πλευρές του παρκέ και το πρώτο 20λεπτο ολοκληρώθηκε με τους Σέρβους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα (43-40).

Στο δεύτερο μέρος η Παρτιζάν μπήκε φουριόζα και αισθητά βελτιωμένη και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι Σέρβοι με πρωταγωνιστές τους Πάντερ και Αβράμοβιτς κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει το προβάδισμα της, αλλά να εκτοξεύσει τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (55-44). Η Εφές έβγαλε αντίδραση και με σερί 7-0 πλησίασε και πάλι στο σκορ (55-51). Απέναντι της, όμως, είχε έναν φανταστικό Αβράμοβιτς. Ο Σέρβος γκαρντ έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με την Παρτιζάν και εκτός των 16 πόντων έπαιζε εξαιρετική άμυνα στον Λάρκιν και τον είχε βγάλει τελείως εκτός ρυθμού. Ο Αβράμοβιτς ήταν ο βασικός λόγος που οι γηπεδούχοι έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ, με την Εφές όμως να μένει στη διεκδίκηση της νίκης (64-59).

Ο Λάρκιν στο τέταρτο δεκάλεπτο έδειξε να «ξυπνάει» και το παιχνίδι γύρισε. Η Εφές έσφιξε την άμυνα της, η Παρτιζάν άρχισε να αστοχεί και το προβάδισμα άλλαξε χέρια (72-73). Η «αγία τριάδα» της Παρτιζάν, όμως, συνέχισε να οργιάζει. Πάντερ, Αβράμοβιτς και ΛεΝτέι ήταν όλη η σερβική ομάδα απέναντι στους Τούρκους και έφεραν και πάλι τούμπα το παιχνίδι και μάλιστα έδωσαν στους γηπεδούχους και αέρα 7 πόντων (85-78).

Ο Αβράμοβιτς ήταν πραγματικά ασταμάτητος με την Εφές να μην μπορεί να τον σταματήσει. Ο Σέρβος έφτασε τους 26 πόντους και η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (92-82) και ουσιαστικά οι Σέρβοι καθάρισαν το ματς 1,57′ πριν το τέλος. Οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν ξανά και τελικά η Παρτιζάν πήρε τη νίκη με 100-90.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 43-40, 64-59, 100-90

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ηλία, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Άκουσα τον Ηλία Παπαθεοδώρου και δεν έχω σταματήσει να γελάω. Αποβλήθηκε ο προπονητής τού …