Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 74-63 (vid)

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 74-63 (vid)

Ναν, Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε

Είναι ομάδα για τετράδα ο Παναθηναϊκός.

Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας με τη Φενέρμπαχτσε, ο Παναθηναϊκός ήθελε και τη διαφορά για να πετύχει «διπλή» νίκη απέναντι στην παρέα τού Γιασικεβίτσιους. Το 74-63 δεν ήταν αρκετό και για τα δύο, αλλά ας μην χάνουμε το μέτρο. Πειστικός, γεμάτος και πάνω απ’ όλα σταθερός, ο Παναθηναϊκός πήρε ένα τεράστιο αποτέλεσμα και συνεχίζει ακάθεκτος, δείχνοντας ότι είναι ομάδα τής πρώτης γραμμής.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η εικόνα ήταν θαμπή. Η Φενέρ προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (9-19), τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ήταν εξίσου προβληματικός και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αυτό, όμως, δεν μπορούσε να κρατήσει για πολύ. Η… μισή δουλειά έγινε στο κλείσιμο τού δεκαλέπτου, με τους «πράσινους» να μειώνουν τη διαφορά (13-21), παρότι ο Ναν είχε κακές επιλογές και τα τρίποντα δεν έμπαιναν.

Μέχρι εκεί υπήρξε η όποια αγωνία. Ο Παναθηναϊκός μείωσε στο καλάθι (21-23), με τον Ναν να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι μετά 13.26’’ αγώνα. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 25-25, πέρασαν μπροστά με 31-30 κι έκλεισαν το ημίχρονο με +8 (38-30). Ο Λεσόρ γέμιζε τη ρακέτα, ο Καλαϊτζάκης είχε ψυχολογία, ο Ερνανγκόμεθ βοήθησε σημαντικά, σε μια βραδιά που ο Μήτογλου δεν είχε μεγάλα κέφια.

Δεν κοίταξε πίσω ο Παναθηναϊκός

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες τού Αταμάν κατοχύρωσαν μια διαφορά, η οποία ήταν σταθερά κοντά ή πάνω από τους 10 πόντους. Ο Γκιγκόνις δεν είχε μεγάλη επιθετική συνεισφορά, ο Χουάντσο περισσότερο βοήθησε με τα ριμπάουντ και λιγότερο με τους πόντους, αλλά από τη στιγμή που μπήκε στο κόλπο ο Ναν, όλα έγιναν πιο εύκολα.

Το 57-47 στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν μια καλή είδηση, αλλά σε καμία περίπτωση διαφορά ασφαλείας. Οι Τούρκοι μείωσαν στους πέντε πόντους (59-54) κι εκεί ξεκίνησε το… μονοπώλιο Ναν. Ο Αμερικανός πέτυχε τους 8 επόμενους πόντους της ομάδας του, απαγορεύοντας στη Φενέρ ακόμα και τη σκέψη για ανατροπή και κάνοντας το σκοράρισμα ατομική υπόθεση.

Το μόνο που δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός ήταν να καλύψει τη διαφορά των 14 πόντων τού πρώτου αγώνα, παρότι κάποια στιγμή πέρασε και με 15. Σημασία έχει η νίκη, η αντίδραση (μετά την ήττα στο Κάουνας) και το γεγονός ότι είναι για τα καλά στο κόλπο της τετράδας.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 38-30, 57-47, 74-63

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Σχεδόν αδύνατη η συμμετοχή Λαρεντζάκη στη Βαρκελώνη

Αμφίβολη η συμμετοχή του Λαρεντζάκη στο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός αντιμ…